Čestitamo!

Ovo su prva ovogodišnja djeca rođena u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji

Objavljeno: 02.01.2024. zagorjeinternational

Jučer je u čakovečkoj bolnici rođena prva ovogodišnja beba u Međimurju. Dječak je rođen u 13 sati i 13 minuta, a ponosnim roditeljima Karolini Balog i Biserku Ignacu to je drugo dijete.

Dječak je težak 2560 grama i dug 45 centimetara. Porod je prošao u najboljem redu, istaknuo je dežurni liječnik Boris Valpatić, koji je zajedno s liječnicom Dejanom Jezernik i timom primalja porodio dječaka.

Prva beba rođena u Varaždinskoj županiji u 2024. godini je Arija Skok, koju je majka Barbara u rodilištu Opće bolnice Varaždin rodila u 15:27 sati carskim rezom. Djevojčica teška 2770 grama i dugačka 49 centimetara prvo je dijete u obitelji Skok iz Petrijanca.

Već tradicionalno, prvo novorođenče i njegovu majku darivala je Varaždinska županija. Župan Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec su prigodne poklone za malenu Ariju i njezinu majku Barbaru uručili ravnatelju Opće bolnice Varaždin Damiru Poljaku i pročelnici Službe za ginekologiju i opstetriciju Ivani Risek.

– U 2023. godini smo u našem rodilištu imali 1202 porođaja, 83 manje nego 2022., čime pratimo trend smanjenja broja poroda koji je prisutan u cijeloj Hrvatskoj. Ukupni broj porođene djece je 1210 budući da je rođeno osam pari blizanaca. Gleda li se po spolu, u prošloj godini rođeno je 133 dječaka više nego djevojčica. Treba reći da je u varaždinskom rodilištu deset posto rodilja bilo iz drugih županija, najviše iz Međimurske i Koprivničko-križevačke županije, a slijede rodilje iz Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije – izvijestila je liječnica Ivana Risek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba