Uz paljenje svijeće, bilo je tu pregršt programa koji su osigurali pravo blagdansko ozračje

FOTOGALERIJA: Na trećem adventskom vikendu, Zlatarbistričani dočekali Djeda Božićnjaka

Objavljeno: 19.12.2023. zagorjeinternational

U petak je održana likovna radionica “Tea and Art“ u organizaciji Društva “Naša djeca“ Zlatar Bistrica. Ove godine sudjelovali su mladi s područja općine, dok su mažoretkinje marljivo trenirale, pridružile su se i umjetničke ruke njihovih mama te se večer provela u blagdanskom ozračju uz topli čaj i keksiće. Oslikavali su se božićni motivi na temu božićnih patuljaka ili gnomova.

– Ova mala simpatična “bića“ potječu iz Švedske i predstavljaju savršen dodatak blagdanskom dekoru i postali su apsolutni trend za djecu i odrasle. U realizaciji nam je pomogao naš poznati mladi zagorski slikar u usponu, Kristijan Gradečki – kazali su iz Općine Zlatar Bistrica uz nadu kako će se ova umjetnička tradicija nastaviti.

Sudionici su korak po korak savladavali tehnike i zajedno prolazili detalje kako bi radovi što bolje ispali. Radove su potom izložili ispred Općine na zlatarbistričkom ‘Adventu’, uz besplatni čaj za sve sudionike.

Djed i Baka Božićnjak

Potom je u nedjelju održan doček Djeda Božićnjaka, njegove Bake Božićnjak i njihovih velikih i malih pomagača. U veseloj povorci Djeda Božićnjaka koja je krenula s parkirališta Dječjeg vrtića u Zlatar Bistrici pa preko križanja u Zlatar Bistrici i putem Ulice Vladimira Nazora do kuće Djeda Božićnjaka, sudjelovali su ATV Putna, Policijska postaja Zlatar Bistrica, Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Zlatar Bistrice i Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Zlatar Bistrica, a veseli doček u Kući Djeda Božićnjaka pripremile su im Zlatarbistričke mažoretkinje.

Veselo društvo mališana i onih malo većih posjetitelja s nestrpljenjem su čekali Djeda Božićnjaka i njegovu ekipu, a ugrijali su se kuhanim čajem i vinom te kobasicama i hrenovkama te drugim slasticama koje su pripremile Udruga umirovljenika, Udruga vinogradara, vinara i podrumara Cetin, Udruga Lijepa naša Zlatar Bistrica i DND Zlatar Bistrica.

Po dolasku, Djeda i Baka Božićnjak su proglasili tri najbolja pisma Djedici i darivali sretne dobitnike, nakon čega su darivali svu ostalu djecu slatkim poklonima. Poklone je osigurala Općina Zlatar Bistrica i ATV Putna.

Nastavak druženja

Također tog dana, no nešto ranije, ispred Doma kulture održano je svečano paljenje treće adventske svijeće. Paljenje je predvodio velečasni Ivan Hrastović, a prigodne pjesme izveo je KUEU Kaj iz Zlatar Bistrice. Veselo društvo pozdravila je i načelnica Vesna Mikulec.

Druženje se nastavilo i na svetoj misi u Lovrečanu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba