Prilikom skidanja ventila sa spremnika plina, došlo je do curenja

U eksploziji auta u servisu u Varaždinu stradali 46-godišnjak i učenik (15) na praksi 

Objavljeno: 07.12.2023. zagorjeinternational

Jučer smo izvijestili o eksploziji automobila u jednom autoservisu u Varaždinu, a o svemu se sada oglasila i PU varaždinska. Kako je utvrđeno očevidom koji su proveli policijski službenici u suradnji s inspektorima zaštite od požara, eksplozija i oružja Područnog ureda civilne zaštite Varaždin te inspektorom zaštite na radu, do nesreće je došlo na način da je na vozilu koje se nalazilo na dizalici unutar  radionice, prilikom skidanja multiventila spremnika LPG plina, na neutvrđeni način došlo do propuštanja i istjecanja plina iz spremnika.

– Uslijed navedenog došlo je do stvaranja zapaljive smjese plina i zraka te njene aktivacije radom peći na lož ulje, koja se nalazila u blizini – stoji u priopćenju policije.

Prilikom zapaljenja smjese, došlo je do nagorijevanja plastike kod stražnjeg lijevog pneumatika vozila, što je 50-godišnji vlasnik ugasio vatrogasnim aparatom.

– Kod zapaljenja smjese, ozlijede u vidu opeklina zadobio je 46-godišnji djelatnik i 15-godišnji učenik na praksi, koji su se u tom trenutku nalazili u radionici. Obojici je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno – stoji dalje u priopćenju.

Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba