Ove godine molitvena nakana bit će uopćena za početak obnove župne crkve

ZABOK: Zornice će se održavati u Vatrogasnom domu, a nedjeljne mise u OŠ Gjalski

Objavljeno: 30.11.2023. zagorjeinternational

Vjernici Župe svete Jelene Križarice iz Zaboka kroz došašće će se i ove godine pripremati za Božić svakodnevnim misama zornicama moleći na određenu nakanu. Ove je godine glavna molitvena nakana za početak obnove župne crkve od posljedica potresa.  

Tijekom 2023. izrađena je projektna dokumentacija i provedba mjera zaštite crkve Sv. Jelene Križarice sukladno Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Sada se očekuju dodatna novčana sredstva kako bi se moglo pristupiti odabiru izvođača radova te početku obnove glavne kupole kojoj je potrebna hitna sanacija. Tako se od sredine studenog zbog sigurnosti vjernika misna slavlja u tjednu održavaju u Vatrogasnom domu, a nedjeljna i blagdanska slavlja u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog Zabok.

– Na tome od srca zahvaljujemo DVD-u Zabok i OŠ. Svima nama bit će potrebno puno strpljenja i razumijevanja i zato molimo i na tu nakanu. U došašću će zornice u tjednu biti u Vatrogasnom domu s početkom u 6 sati, a mise nedjeljom u 6 i 9 sati u školi – poručuju iz župe.

Osim molitvenih i liturgijskih slavlja, vjernici župe Zabok pozvani su uključiti se i u karitativan rad konkretnim djelima milosrđa i tako posvjedočiti svoju opredijeljenost za poruku Mladoga Kralja, ali i odgovoriti na poziv pape Franje da Jubilej milosrđa nastavi živjeti u našim vjerničkim životima. 

U tom smislu Caritas župe Zabok i ove će godine u suradnji s trgovinama na području župe provoditi akciju skupljanja hrane i potrepština za najpotrebnije “Božićna košarica”. Kroz cijelo vrijeme došašća svi koji žele moći će kupiti određeni proizvod te ga ostaviti u za to predviđenim košarama u zabočkim trgovinama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba