Bijeli se Dalmacija 

Kod Splita pada snijeg!

Objavljeno: 27.11.2023. zagorjeinternational

Nakon hladne noći u kojoj je u dijelovima Dalmatinske zagore temperatura padala i do – 7 stupnjeva Celzijevih, u dijelu srednje Dalmacije osvanulo je oblačno jutro koje je ponegdje u Dalmatinskoj zagori donijelo i prvi snijeg ove jeseni.

Snijeg je jutros padao na području Dugopolja, Muća i Vučevice, na cijelom području iza Kozjaka i u dijelu Cetinske krajine, a na području od Trogira do Splita pada kiša, donosi Index.

– Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvora Prgomet i čvora Vučevica vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h zbog ledene kiše i snijega. Molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova – izvijestili su iz HAK-a.

Snijeg također pada na Kozjaku i Mosoru, gdje se spustio prilično nisko. Inače, snijeg nije iznenađenje jer je zrak i dalje dovoljno hladan, ali će prema kraju dana uz jačanje juga biti sve toplije, pa će se i snježna granica dignuti prilično visoko. Pokoji centimetar snijega uspio je zabijeliti i dio Dalmatinske zagore srednje Dalmacije.

Inače, vrijeme će danas većem dijelu zemlje biti sunčano uz postupan porast naoblake sa zapada, osobito u drugom dijelu dana. Na Jadranu i predjelima uz njega mjestimice kiša, osobito poslijepodne i navečer. U Gorskoj Hrvatskoj ponegdje susnježica i slab snijeg, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Zapuhat će umjeren do jak jugozapadnjak, u višim predjelima s olujnim udarima. Na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 4 do 9, na Jadranu između 10 i 14 stupnjeva Celzijevih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba