Proslavljeno velikih 30 godina uspješnog poslovanja tvrtke Tehnoguma koja u Zaboku zapošljava više od 100 radnika

DIREKTOR ČELJO: Vjerujemo u daljnje širenje poslovanja u ovom dijelu Zagorja, već smo kupili zgradu ‘Heruca’ u Velikom Trgovišću

Objavljeno: 25.11.2023. Nikola Turin

U godini u kojoj mnogi gradovi i općine diljem Lijepe naše slave 30 godina postojanja, bila nam je privilegija i čast prisustvovati obljetnici tri desetljeća poslovanja jednog subjekta iz realnog sektora. Riječ je o tvrtki Tehnoguma, koja je kod svojeg proizvodnog pogona u Zaboku priredila proslavu o kojoj će se pričati do sljedećeg jubileja.

Ovom prilikom priupitali smo direktora i vlasnika, odnosno jednog od tri pokretača same firme, uz Nedžada Husetovića i Irfana Omićevića, Osma Čelju za kratki pregled svih godina poslovanja.

– Tvrtku smo osnovali u jednom malom prostoru u naselju Vrbnik u Zagrebu i od tada smo konstantno rasli. Kad se gleda je li neka tvrtka uspješna ili nije, možemo reći za Tehnogumu da ona uistinu jest, jer smo nas troje, tada mlada momka, danas došli do tvrtke s preko 100 zaposlenih s poslovnicama i tvrtkama u susjednim zemljama i s jednom 
konstantnim rastom poslovanja – prisjetio se direktor Čeljo te nam objasnio točno s čime se tvrtka bavi:

– U programu u kojem smo sad, a to je proizvodnja gumenih elemenata, inženjering plastike, izrada brtvenih elemenata, posebno za energetsku industriju, jedan smo od lidera, barem u ovom djelu Europe. Radimo s renomiranim tvrtkama, a ako ćemo se malo hvaliti  mogu reći da imamo oko 3000 stalnih klijenata, ukupno u zemlji i inozemstvu. Dakle, prepoznatljivi smo kao tvrtka, kao brend u svijetu gumeno tehničkih proizvoda i naš izvoz i poslovanje rastu u kontinuitetu – poručio je direktor Tehnogume.

Ovaj jubilej bila je izravna prilika uz retrospektivnu napraviti i konkretnu najavu daljnjeg smjera kompanije koja će imati direktne koristi od spajanja poslovnih zona u Krapinsko – zagorskoj županiji.

– Iz Zagreba smo se preselili 2016. godine, tada smo kupili poslovnu zgradu u kojoj smo otvorili našu proizvodnju, nakon toga smo izgradili još jedan objekt na parceli na kojoj se nalazimo. Vjerujemo u daljnje širenje poslovanja, s obzirom na to kako imamo još prostora za razvoj, a ujedno smo vlasnici tvrtke, odnosno kupili smo jedan poslovni prostor za 
razvoj našeg poslovanje, to je bivša zgrada Heruca u Velikom Trgovišću – najavio je direktor Čeljo, koji se pritom prisjetio kako je u tom pogonu nedavno bila tvrtka Mate Rimca.

Uz to, direktor nam je slikovito opisao kako mu od stana u Zagrebu do uprave tvrtke isto u Zagrebu treba skoro sat vremena, a do Zaboka pola sata maksimalno. Također, nije krio ni oduševljenje zabočkom sredinom u kojoj se smjestila tvrtka.

– Inače, smatram da Zabok ima izvrsnu poziciju što se tiče i mikro i makro lokacije, to je ipak jedan urbani manji grad blizu Zagreba. Zajednica nas je doživjela na jedan jako pozitivan način, nadamo se da će tako i ostati, a da mi u  budućnosti na neki način možemo pridonijeti njoj. Naši radnici su uglavnom iz Zagorja i vjerujem da ćemo ta 
zapošljavanja u budućnosti od ljudi i radne snage koja je lokalna, također nastaviti – poručio je Čeljo dodavši kako je smatrao to tada ispravnom odlukom, a danas je to naočigled vidljivo dobra odluka.

Jubilarnom slavlju prisustvovala je krapinsko – zagorska dožupanica Jasna Petek koja je istaknula kako je vidljiva velika ljubav i strast prema poslu bez kojih nema ni dugovječnosti poslovanja.

– Prije svega čestitke tvrtki Tehnogumi na 30 godina uspješnog rada, od toga jedan veliki dio na području KZŽ u Zaboku. Svaki gospodarski subjekt nam je izuzetno važan i vrijedan kad je još toliko uspješan, kad toliki niz godina uspješno posluje time je naše zadovoljstvo veće. Nije zanemariv broj radnih mjesta koju su ovdje otvorili te time proširili pozitivnu sliku o KZŽ i Gradu Zaboku, ne samo u Hrvatskoj nego i na inozemnim tržištima – zaključila je zamjenica Petek te uručila Zahvalnicu Krapinsko – zagorske županije povodom 30. Obljetnice za dugogodišnji doprinos razvoju gospodarstva na području županije.

Valja napomenuti kako je tvrtka organizirala tombolu humanitarnog karaktera te okupljenima pružila zabavni program u vidu nastupa ‘Soulfingersa’.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba