Kući donijeli samo zlatna i srebrna odličja

SVAKA ČAST! Mladi marijabistrički glazbenici rasturili na županijskom natjecanju u Opatiji i izborili državno

Objavljeno: 23.11.2023. zagorjeinternational

Na prošlotjednom, 62. Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, županijskom natjecanju komornih sastava koje se održalo u Opatiji, sudjelovali su i polaznici Glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica i to iznimno uspješno, piše Radio Zlatar.

Školu su sjajno predstavili sastavi od tri učenika i to Ema Runjak, Klara Česi i Klara Gabud iz 6. razreda koje su kao flauta – klavir – flauta osvojile prvu nagradu i time ostvarile plasman na državno natjecanje u Požegu. Također uspješan sastav bio je onaj međurazredni, Julija Šaka 4.razred, Leona Vujica 3. razred i Andrej Ciković 5. razred na instrumentima violina – klarinet – klavir s osvojenom drugom nagradom. Za natjecanje su ih pripremili mentori Branimir Norac i Ivana Pavlović.

Srebrnim uspjehom mogu se pohvaliti i duo sastavi marijabistričke škole odnosno Magda Koledić i Julija Klaužer iz 3. razred u sastavu klavir – klarinet te Dora Šimunec i Luka Sugetić, 6. razred s gitarama. Za natjecanje su ih pripremali mentori Dina Katnić i Robert Maugorac.

Inače, Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga već sedamdeset godina djeluje organizirano kao udruga, a od 1965. godine redovito organizira natjecanja učenika i studenata glazbenih i plesnih škola radi otkrivanja, praćenja i umjeravanje mladih nadarenih glazbenika i plesača u daljnjem školovanju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba