NAJBOGATIJI ADVENT U ZAGORJU: Oroslavje se ove godine 'tagiralo' kao hit destinacija na zimskoj karti manifestacija

ŠIMUNIĆ: Imat ćemo najveće klizalište, a svake nedjelje poznati će glumci pričati djeci priče – kad dodate glazbene goste, očekujem spektakl

Objavljeno: 21.11.2023. zagorjeinternational

Kad govorimo o superlativima vezanim uz manifestacije koje se održavaju diljem Hrvatskog zagorja u ljetnim mjesecima, zadnja dva ljeta se dobar dio njih vezao na one u Oroslavju. Od Dana grada preko Ljetne pozornice pa do tombole, uvijek su znali privući velik broj ljudi, ne samo iz grada već iz svih kuteva županije i šire. No, ruku na srce, situacija u zimskim mjesecima bila je ‘okay’. Sve do 2021. godine, kad je, tada novoizabrani gradonačelnik Viktor Šimunić, odlučio i figurativno i doslovce zamotati kablove tijekom božićnih blagdana.

Zbog toga, vjerujemo sve je iznenadio program ovogodišnjeg Adventa u Oroslavju, koji je stvarno dugačak i bogat raznovrsnim događanjima. 

– Nakon dvije uspješne Ljetne pozornice, ukazala nam se prilika biti partner Romanu Rogoviću i njegovoj tvrtki u organizaciji Adventa, što smo objeručke prihvatili. Pa nas tako čeka bogat program i najveće klizalište u Zagorju za pravu Božićnu bajku u Oroslavju – kazao nam je gradonačelnik Šimunić.

Također, ovo je bila prilika za napraviti jedan korak unatrag i prisjetiti se situacije iz spomenute 2021. godine kada bajke nije bilo.

– Tada je Grad bio u ogromnim dugovima te smatram kako bi bilo licemjerno s jedne strane tražiti i moliti poduzetnike ili različite firme kojima smo bili dužni i pritom obećavajući kako ćemo platiti, a s druge strane trošiti novac za organizaciju nečega na trgu. Te godine nismo imali niti Dane grada, ni Ljetnu pozornicu ni Advent jer to jednostavno nije bilo moguće. Ipak, upornim i poštenim radom došli smo do rezultata i sada možemo razvijati, kako i sve druge stvari u gradu, i naše manifestacije – poručio je gradonačelnik Oroslavja.

Ovaj Advent sam po sebi i nije novost jer zapravo dolazi iz susjednih Stubičkih Toplica, gdje se do sada održavao. Na pitanje kako je došlo do dobrosusjedskog nadmetanja i ‘krađe’ Adventa, Šimunić nam je rekao kako tu nema govora o tome, već su organizatori iskazali volju za održavanjem Adventa u Oroslavju.

Kad god se nešto organizira po prvi puta, uvijek postoji neka strepnja hoće li uspjeti. Sam program je detaljno razrađen, a sad sve ostaje na posjetiteljima da iskažu zainteresiranost.

– Nadam se dolasku ljudi iz cijelog Zagorja jer vrijeme će, kako prognoza pokazuje, biti pravo božićno, zimsko. Program omogućuje dolazak djeci na klizalište, a roditeljima ponudu kuhanog vina, čaja i fritula. Sve počinje 1. prosinca kad imamo veliko otvorenje. Tada nam dolazi Robert Mareković i Swingers, nakon njega Učiteljice, a cijeli program vodi Mario Petreković i očekujem spektakl – najavio je Šimunić.

Za kraj, zamolili oroslavskog gradonačelnika neka nam izdvoji nekoliko događaja iz programa koji su njemu od posebnog značaja.

– Već 15. prosinca imamo nastup Klape Intrade, a 31. uz Savske valove Doček u podne. Tu je također i puno dječjeg programa. Bit će mnoštvo predstava, kako za male, tako i za odrasle. Posebice bih istaknuo predstavu kazališta Kerempuh ‘Kako druga polovica voli’ koja je na rasporedu 3. prosinca, a za nju su karte u prodaji u Gradskoj knjižnici i Turističkoj zajednici. Svake nedjelje dolaze nam poznati glumci koji će čitati priče djeci. Tako će doći iz kazališta Komedija Ronald Žlabur, zatim Iva Šimić Šakoronja, Matija Šakoronja i Filip Detelić. Stvarno smo se potrudili imati program za sve uzraste – zaključio je gradonačelnik Šimunić dodajući kako će trošak Adventa, kao i za sve velike manifestacije, biti javno objavljen. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba