'Schumacher’ kroz Dubrovčan jurio 109 na sat

Titula ‘prvog grla’ ovog vikenda pripala 41-godišnjaku iz Krapine

Objavljeno: 20.11.2023. zagorjeinternational

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska, tijekom proteklog vikenda policijski službenici proveli su pojačani nadzor u prometu usmjeren na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja tzv. “četiri ubojice u prometu”, ali i drugih prekršaja, poglavito onih koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća. 

Tijekom pojačanog nadzora utvrđeno je ukupno 68 prometnih prekršaja.

Njih 17 se je prebrzo vozilo, dok 10 njih nije bilo vezano. Također 10 prekršaja je bilo zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a 31 su bilo ostali prometni prekršaji.

Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u Dubrovčanu na DC 205 od 109 kilometara na sat na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

– Izdvajamo i kako je prilikom kontrole prometa u Krapini, u nedjelju, 19. studenoga 2023. godine, oko 1,30 sati, zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 41-godišnjak koji je vozilom upravljao s 1,47 promila alkohola u organizmu. Vozač je isključen iz prometa i izdan mu je prekršajni nalog s predloženom novčanom kaznom od 660 eura i zabranom upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije – kazali su iz PU KZ, dodavši kako policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet te uputili apel na oprez u prometu i pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba