SOLOMUNSKO RJEŠENJE: Svakom po 50 eura kazne za remećenje javnog reda i mira

Mihael pregazio Sinišinu mačku, nakon čega su potekle salve uvreda, a proradile su i šake

Objavljeno: 28.10.2023. zagorjeinternational

Siniša i Mihael, obojica 46-godišnjaci, osuđeni su nakon što je Mihael pregazio Sinišinu mačku na cesti. Prema presudi, u ožujku ove godine oko 20.30 sati u Ulici Mire Petrine u Zagrebu oni su remetili javni red i mir te se svađali i vrijeđali, piše Danica.

– Mihael je vozilom zgazio Sinišinu mačku, te ju pritom usmrtio. Siniša je izašao iz dvorišta kuće te je vikao: Kako se to voziš pi*ka ti materina! Je*at ću ti mater! Potom je Mihael šakom udario Sinišu u glavu zbog čega je pao na tlo. Pritom ga je vrijeđao vičući: Je*em ti mater! Pi*ka ti materina! Pazi na te mačke, što ih koji ku*ac uzgajaš i puštaš na ulicu! Dakle, na javnom mjestu su remetili javni red i mir – naglasila je sutkinja u presudi te obojicu osudila na po 50 eura kazne.

Siniša je sve priznao i dodao kako je njega i majku Mihael nakon svega i vrijeđao govoreći im da su klošari. Mihael je priznao kako je pregazio jednu od deset malih mačaka koje Siniša drži bez nadzora. No, nakon toga mu je Sinišina majka rekla da je “ubojica i da ga treba likvidirati”.

– Osjećao sam se ugrožen, a minutu kasnije izletio je Siniša u vidno alkoholiziranom stanju u donjem rublju i trčao je prema meni s namjerom da me fizički napadne. Zbog straha, u samoobrani udario sam ga šakom – branio se Mihael.

Mihael kaže kako je upravo on zvao policiju zbog tog incidenta, ali je, na žalost, “upao u zamku te obitelji da verbalno odgovara na neke prijetnje”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba