Zadobio je prijelom gornje čeljusti, krvni podljev na oku, razbijena mu je arkada, natučena glava i desna strana prsnog koša

Milenko i Matija brutalno pretukli Darija jer je presporo vozio

Objavljeno: 21.10.2023. zagorjeinternational

Milenko (65) i Matija (27) iz Pitomače uskoro će se naći na optuženičkoj klupi. Protiv njih je na Općinskom sudu u Koprivnici protiv njih podignuta optužnica kojom ih se tereti da su počinili kazneno djelo protiv života i tijela.

Naime, dvojac je prebio Darija koji je prilikom napada dobio prijelom gornje čeljusti i krvni podljev na oku, razbijena mu je arkada, natučena glava i desna strana prsnog koša, a materijalna šteta nastala je i na autu, piše Podravski list.

Usred bijela dana

Incident se dogodio prošlog listopada, usred bijela dana, na ulici u Kloštru Podravskom, točnije kod tamošnjeg kružnog toka u središtu sela, a razlog sukoba bile su nesuglasice u prometu.

Dario je izlazio na glavnu cestu s parkirališta trgovine, a pritom je vozio sporije i s uključena četiri žmigavca, jer je u bunkeru imao plastične cijevi duge četiri metra. U tom trenutku na glavnoj cesti se u drugom automobilu našao agresivni dvojac, koji je krenuo u prestizanje Darija, no kako je iz drugog smjera dolazio kamion, Milenko je morao naglo kočiti. Ipak, nekoliko trenutaka kasnije je prestigao Darija i u jednom trenutku je usporio paralelno s njim, kako bi mu dobacili par ‘sočnih komentara’. Nekoliko minuta kasnije oba automobila su se zaustavila kod kružnog toka u Kloštru i tu je nakon verbalne svađe krenula tučnjava, u kojoj je Dario teško nastradao, nakon čega je završio u bolnici.

Milenko i Matija proznali su da je došlo do tučnjave, no rekli su da je sve krenulo kada je Dario došao do njih. Isto tako, tvrdili su da ga nisu jako pretukli te da nisu vidjeli da krvari. Milenko je čak rekao da je Dario prijetio da ide po pištolj i da će ih ubiti. 

Snimila kamera

Srećom, sve je snimila kamera, a iz snimke je vidljivo kako je mlađa muška osoba u crnoj trenirci (Matija op.a.) nasrnula na Darija. Udario ga je odmah glavu, nakon čega je ovaj pao na haubu pa ga je Matija i dalje udarao šakom u glavu i leđa te nogom u leđa. Kada se Dario pridigao, šakom ga je na cesti opalio Milenko, nakon čega je ovaj opet pao pa ga je Matija nastavio cipelariti po trbuhu.

Dario je nakon toga otišao do vatrogasnog doma i zvao policiju, a kasnije je završio na hitnoj u Đurđevcu, odnosno Koprivnici, gdje su mu utvrdili sve ozlijede. Tužitelji, napomenimo, za Milenka i Matiju traže zatvor u trajanju osam mjeseci. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba