Možda je i on jeo salatu s octom

Mladi vozač Ivan napuhao 0,07, a mora platiti 1230 eura. Evo zašto

Objavljeno: 16.10.2023. zagorjeinternational

Kako stoji u presudi koja je stigla ovih dana, mladi vozač Ivan (22) je krajem kolovoza u 14.20 sati u mjestu Sigetec kod Koprivnice upravljao osobnim automobilom Renault koprivničke registarske oznake, a ulovljen je da je vozio pod utjecajem alkohola od 0,07 promila.

Podsjetimo, Zakon pak kaže da mladi vozači, do 24 godine, moraju imati 0,0 promila ako sjednu za volan.

– Kao mladi vozač upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola 0,09 promila, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka, što je utvrđeno alkometrom Dräger, umanjeno za granicu dopuštene pogreške od 0,07 promila – piše u presudi, donosi Danica.hr.

Uz to, Ivan nije bio vezan, odbio se podvrgnuti oralnom testiranju na prisutnost droga te je posjedovao 0,4 grama marihuane. 

Sutkinja ga je za alkohol kaznila sa 60 eura, za nevezanje 70 eura, odbijanje testa na droge 600 eura, a za marihuanu 500 eura. Ukupno mora platiti 1230 eura te 50 eura troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna i Ivan se na nju može žaliti.

Kada je o malim promilima riječ, Danica.hr. podsjeća na nedavni slučaj Danijela (59), HŽ-ovog skretničara iz Zagorja, koji je dobio otkaz jer je na poslu napuhao 0,18 promila. No, sud ga je odlučio vratiti na posao vjerujući mu da je toliko promila imao zbog salate s alkoholnim octom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba