Pravni zastupnik poznatog modnog brenda prijavio ih Carinskoj upravi

Sanja i Vedran osuđeni jer su prodavali Smart presvučen u foliju ‘Gucci’ – evo kako su kažnjeni

Objavljeno: 08.10.2023. VH

Sanja i Vedran proglašeni su krivima i osuđeni jer su oglasili prodaju automobila Smart presvučenog u folije Gucci, javlja Danica, dodajući da su oglas objavili na Njuškalu, a Vedran se atraktivnim automobilom pohvalio i u medijima.

No, pravnom zastupniku Guccija to se nije svidjelo pa su ih prijavili Carinskoj upravi. Nakon toga, protiv njih je pokrenut postupak.

Sanja je osuđena jer je na Njuškalu bila oglasila prodaju tog automobila naglasivši kako se prodaje „Smart fortwo cdi, GUCCI automatik, reg. cijelu godinu top stanje“. Cijena je bila oko 35.000 kuna.

Vedran je pak isti prekršaj počinio reklamirajući prodaju smarta s nedopuštenim Gucci žigom na portalu 24 sata. No, oslobođen je optužbe da je “neutvrđenog datuma u neutvrđenom mjestu osobni automobil marke Smart označio registriranim žigovima Gucci”.

Tijekom sudskog postupka carinici su otkrili kako su dobili obavijest da ih je pravni zastupnik za Gucci obavijestio o povredi prava žiga i da je na internetu na stranici Njuškala objavljen oglas o prodaji vozila koje je bilo oblijepljeno zaštićenim znakom u vlasništvu Guccija.

Sanja je kažnjena s 1000, a Vedran s 500 eura, a moraju platiti i po 80 eura troškova prekršajnog postupka.

Tužba protiv Vedrana, kojeg se teretilo da je Sanjin automobil oblijepio oznakama Gucci, je odbačena, jer carinici nisu mogli utvrditi kad i gdje je to učinjeno. Presuda je nepravomoćna i na nju se mogu žaliti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba