UZ ŽELJU DA BAREM DANAS NEMAJU PUNO POSLA! Obilježava se Dan policije i njihovog zaštitnika svetog Mihovila - čestitajte im njihov dan!

BROJKE NE LAŽU: PU krapinsko – zagorska među najuspješnijima je u zemlji. Znamo i zašto

Objavljeno: 29.09.2023. zagorjeinternational

Svake se godine 29. rujna obilježava Dan policije i dan njihovog zaštitnika svetog Mihovila. Tim povodom Policijska uprava krapinsko – zagorska iznijela je podatke kako je, na razini cijele Republike Hrvatske, upravo naša policijska uprava među najuspješnijima.

Naime, ukupna razriješenost kaznenih djela u Policijskoj upravi krapinsko – zagorskoj visoko je iznad prosjeka svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj te iznosi 81,9 posto. Time je za 11,7 posto veća u odnosu na državni prosjek u osam mjeseci 2023. godine. 

– Sve policijske postaje Policijske uprave krapinsko – zagorske u osam mjeseci 2023. godine imaju ukupnu naknadnu otkrivenost teških krađa, kao i ukupnu razriješenost teških krađa iznad državnog prosjeka. Uz to, tijekom osam mjeseci 2023. godine, ukupna razriješenost svih kaznenih djela, kao i ukupna naknadna otkrivenost svih kaznenih djela, te ukupna razriješenost kaznenih djela teških krađa i ukupna naknadna otkrivenost kaznenih djela teških krađa u Policijskoj upravi krapinsko – zagorskoj najveća je unatrag 10 godina – ističu iz PU krapinsko – zagorske.

Jedno od uspješnih kriminalističkih istraživanja

Potom su naveli i samo jedno u nizu uspješnijih kriminalističkih istraživanja. Naime, prema podacima, policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave krapinsko – zagorske su u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Klanjec okončali kriminalističko istraživanje povodom izvršenja serije kaznenih djela “Teške krađe“. 

– Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 26 kaznenih djela teške krađe počinjeno na području Policijske uprave krapinsko – zagorske, i to pet na području Policijske postaje Klanjec, četiri na području Policijske postaje Krapina s ispostavom Pregrada, dva na području Policijske postaje Zlatar Bistrica, sedam na području Policijske postaje Zabok i osam na području Policijske postaje Donja Stubica, a također je utvrđeno kako su pet kaznenih djela teške krađe počinili na području Policijske uprave zagrebačke i to dva na području Policijske postaje Jastrebarsko, dva na području Policijske postaje Zaprešić te jedno na području Policijske postaje Novi Zagreb – izvijestili su iz PU KZ, pa dodali: 

– Osnovano se sumnja kako su u periodu od prosinca 2022. do travnja 2023. godine 39-godišnji, 30-godišnji, 37-godišnji i 22-godišnji slovenski državljani počinili ukupno 31 kazneno djelo teške krađe, nasilno ulazeći u obiteljske i vikend kuće na području Policijske uprave krapinsko – zagorske i Policijske uprave zagrebačke, a iz obiteljskih i vikend kuća otuđili su zlatni i srebrni nakit, satove, novac, obuću, alkoholna pića i druge predmete – izvješće je jedne u nizu uspješno provedene akcije zagorske policije. 

Iznimno uspješni 

Međutim, da nije sve u vezi policije uvijek vezano uz borbu s kriminalom, pijanim vozačima i ostalim negativnim vijestima, dokaz su i sami policijski službenici PU krapinsko – zagorske. Naime, oni postižu iznimne rezultate u sportskim natjecanjima, a ta činjenica zasigurno doprinosi ovom uspjehu kojeg na razini cijele Hrvatske uživa upravo Policijska uprava krapinsko – zagorska.

– Policijskoj upravi krapinsko – zagorskoj se mnogi policijski službenici bave sportovima i osvajaju iznimne rezultate. Luka Špehar dvije je godine zaredom pobjednik natjecanja za najspremnijeg policijskog službenika “Štit Domovine“, a na istom je natjecanju Sandro Šlogar ove godine bio sjajan četvrti. Nikola Štefanić je u ožujku ove godine bio pobjednik utrke MUP-a u trčanju na pet kilometara “Holjevka“, a pobijedio je i u kategoriji MUP-a na “Zagrebačkom proljetnom polumaratonu“. Na “Holjevki” su sudjelovali i ostali policijski službenici naše Policijske uprave, a i oni su ostvarili zapažene rezultate. Luka Špehar bio je drugi, Sandro Šlogar peti, a Krunoslav Ivanušec osmi u kategoriji MUP-a – ponosno ističu iz Policijske uprave krapinsko – zagorske.

Nadalje, na skijaškom natjecanju u organizaciji MUP-a, u veljači 2023. godine, policijski službenik Postaje prometne policije Krapina Dominik Ravančić zauzeo je odlično dugo mjesto. Potom je na “Memorijalu bojnik Davor Jović – prvi za Hrvatsku“ Krunoslav Ivanušec iz Interventne jedinice policije Policijske uprave krapinsko – zagorske osvojio izvrsno peto mjesto, a policijski službenici Interventne jedinice policije Luka Špehar i Krunoslav Ivanušec su 16. i 17. lipnja ove godine sudjelovali kao dio timova hrvatske policije na “Brajnikovom memorijalu“ u Sloveniji gdje su ostvarili zapažene rezultate. 

– Plivali su, veslali, trčali, biciklirali i planinarili 150 kilometara, a uz to su pokazivali i vještine pucanja iz malokalibarske puške. Za to natjecanje oba tima hrvatske policije pripremala su se na području Krapinsko – zagorske županije – dodaju iz policije. 

Nadalje, kao trener savate kluba iz Marije Bistrice, policijski službenik PP Zlatar Bistrica Darko Milošić, sa svojim natjecateljima postiže iznimne rezultate te su u 2023. godini u dvije kategorije natjecatelji njegovog kluba prvaci Hrvatske, dvoje se okitilo statusom viceprvaka u svojim kategorijama, a dvoje ih je osvojilo treća mjesta ove godine na prvenstvu Hrvatske.

– 26. ožujka održan Zagrebački proljetni polumaraton, “Zagreb21”, utrka duljine 21,098 metara. Zagorski policajci nisu propustili ni ovu priliku. U kategoriji polumaratona sudjelovao je Nikola Štefanić koji je osvojio prvo mjesto u kategoriji MUP-a. Policijski službenici Interventne jedinice policije PU krapinsko – zagorske Luka Špehar, Sandro Šlogar, Krunoslav Ivanušec i policijski službenik Policijske postaje Klanjec također su ostvarili iznimne rezultate. Luka Špehar bio je drugi, Sandro Šlogar peti, Krunoslav Ivanušec osmi u kategoriji MUP-a, a Zdenko Belošević bio je 27. Također na utrci su nastupili policijska službenica i policijski službenik, bračni par Dijana i Antonio Rihtar, koji su isto tako ostvarili odlične rezultate. Dijana je u kategoriji žena pripadnica MUP-a osvojila osmo mjesto, a Antonio u svojoj kategoriji 22. mjesto – kažu u policiji te dodaju:

– Moramo spomenuti i kako je Matija Gregurić, polaznik Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik”, osvojio priznanje za najboljeg sportaša u Krapinsko – zagorskoj županiji u 2022. godini, u kategoriji najboljih zagorskih sportaša koji nastupaju u klubovima van Županije – dodaju iz zagorske policije.

Osim na čvrstom tlu, policijski službenici PU krapinsko – zagorske pokazali su da su spretni i na skliskom terenu. Naime 23. veljače zagrebačko Sljeme je ugostilo najbolje skijaše na desetom, jubilarnom natjecanju u organizaciju zagrebačkog skijaškog saveza i Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik“. Sudjelovalo je 40 natjecatelja u muškoj i ženskoj kategoriji veleslaloma, a nastupili su natjecatelji iz Republike Austrije, Mađarske, Poljske, Češke, Slovenije te Bosne i Hercegovine. Drugo mjesto na ovom je natjecanju osvojio Dominik Ravančić, policijski službenik Postaje prometne policije Krapina. 

– Nadalje, u svibnju je održan i “Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2023.”, a na stazi dugoj 36 kilometara, od starta u Pakracu, do cilja u Okučanima, trčalo je 84 natjecatelja i to 42 pripadnika OSRH, 10 pripadnika MUP-a RH, a 32 su bili natjecatelji oružanih snaga savezničkih i partnerskih zemalja Bosne i Hercegovine, Češke, Estonije, Francuske, Kosova, Litve, Poljske, Rumunjske, Slovenije, Španjolske i SAD-a. Natjecatelji su morali savladati osam različitih radnih točaka, tijekom prolaska staze nosili su obaveznu opremu i naoružanje težine 20 kilograma, a njih 77 uspjelo je završiti zahtjevnu utrku. Odličan rezultat za najspremnijeg vojnika postigao je ponovo i ove godine policijski službenik Policijske uprave krapinsko – zagorske, pripadnik Interventne jedinice policije Krunoslav Ivanušec, koji je osvojio visoko peto mjesto u kategoriji pripadnika MUP-a – dodaju za kraj iz Policijske uprave krapinsko – zagorske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba