PRIJATELJI DJECE: Uz to, KZŽ poklonila i 20 velikih paketa za majke petero i više djece

VRIJEDNA DONACIJA: Odjel ginekologije OB Zabok dobio 800 dječjih bodija, 30 jastuka i 60 plahti

Objavljeno: 08.08.2023. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija donirala je Odjelu ginekologije i porodništva Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana opremu za novorođenčad u vrijednosti od 9340 eura, a koja se sastoji od 800 dječjih bodija, 30 jastuka i 60 plahti s logom ‘Bajka na dlanu’ te 20 velikih paketa za majke koje imaju petero i više djece.

Riječ je nastavku donacije koju je KZŽ započela prije nekoliko godina, a kojoj je cilj da svaka mama s novorođenom bebom iz zagorskog rodilišta ponese sa sobom bodi s logom Bajka na dlanu kao lijepu i dragu uspomenu.

Inače, svim obiteljima koje imaju troje ili više djece Županija pomaže financijskom potporom, dok se obiteljima s petero ili više djece prilikom izlaska iz rodilišta daje paket u kojem se nalazi nekoliko bodija, podbradak i plahtice s logom Zagorja – Bajke na dlanu te poklon paket Ljekarni Krapinsko – zagorske županije s higijenskim potrepštinama za novorođenčad.

Župan Željko Kolar tom je prigodom istaknuo kako KZŽ, osim stalne brige za rad svih zdravstvenih ustanova, pokušava dodatnim investicijama poboljšati kvalitetu same usluge.

– S ponosom nosimo naziv Županija – prijatelj djece, a osim što ulažemo u medicinsku opremu kroz kupnju ginekoloških stolaca, CTG uređaja, porođajnih kreveta, respiratora i monitora za praćenje vitalnih funkcija, ovo je mali znak pažnje da majkama vrijeme provedeno u našem rodilištu ostane u lijepom sjećanju te da i dalje biraju rodilište OB Zabok koje je zbog svojih usluga i načina rada prepoznato diljem Hrvatske – rekao je župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba