Iako su tražili povećanje od 300 eura, sada su ipak pristali na 100

Kraj štrajka u pravosuđu

Objavljeno: 27.07.2023. zagorjeinternational

Prekida se štrajk u pravosuđu, a to je potvrdila i šefica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika. Naime, Štrajkaški odbor donio je odluku o prihvaćanju vladine ponude o 12-postotnom povećanju plaće, što je oko 80 ili 90 eura, istaknula je predsjednica sindikata Iva Šušković i dodala da se štrajk prekida kad se potpiše sporazum, piše Index.hr.

– Štrajk je na snazi dok se ne potpiše sporazum. No mi ćemo tu odluku na štrajkaškom odboru donijeti u jednom mahu, i ljudi mogu već početi raditi od petka – rekla je Šušković. 

Dodala je da je samo članstvo bilo podijeljeno, pa je odluku o prihvaćanju vladine ponude na kraju prelomio štrajkaški odbor. Pritom, ni u odboru nisu bili svi za vladinu ponudu, jedan član bio je protiv.

– Od ukupnog broja članova sindikata, kojih je oko pet tisuća, izjasnilo se oko 3000 članova, a više od 50 posto bilo je za – rekla je Šušković.

Iako su tražili povećanje plaće od 300 eura, sada su pristali na povećanje koje će, ovisno o zaposleniku, iznositi od 80 do 90 eura. Pri izjašnjavanju članovi sindikata mogli su kroz pripremljeni kalkulator vidjeti kako će se povećanje odraziti na njih.   

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba