NOVI MAROF: Sportaši dobili kombi za sve svoje potrebe

Vuger: Dodatnim ulaganjem od 25.000 eura postavljen je rekord koji je za 20 posto veći nego što je bio

Objavljeno: 27.07.2023. zagorjeinternational

Primopredaja kombi vozila Zajednici športskih udruga Novi Marof jučer je uspješno obavljena. Vrijednost ovog vozila iznosi 26.000 eura, a nabavku je omogućilo sudjelovanje u projektu Aktivne zajednice, što je rezultiralo sufinanciranjem u iznosu od 9300 eura. Preostali dio sredstava za nabavku i troškove registracije vozila osigurao je Grad.

Ulaganje 

Novo kombi vozilo marke Renault, s devet sjedećih mjesta, namijenjeno je klubovima unutar Zajednice športskih udruga Novi Marof, a njegovo korištenje će se odvijati prema precizno utvrđenim pravilima i rasporedu.

Predsjednik Zajednice športskih udruga Novog Marofa, Vladimir Vuger, pozdravio je i zahvalio gradonačelniku Jenkaču i svima okupljenima na svečanosti primopredaje. Posebno se zahvalio Savezu sportova Varaždinske županije koji im je isto tako bio velika podrška.  

– Ove godine smo se javili na natječaj Hrvatskog olimpijskog i uspješno aplicirali na njega. Prvenstveno zahvaljujući gradonačelniku Jenkaču koji ima razumijevanja i koji nas je podržao u tom projektu te osigurao dodatne novce u Proračun Novog Marofa, mogli smo doći do kupnje ovog vozila. Vrijednost je 26.000 eura. Od stoga nam Hrvatski olimpijski odbor daje 9300 eura, a ostatak daje Grad. Naravno da Grad daje i sredstva za registraciju, servis, gume i sve ostale popratne troškove – kazao je Vuger.

 

Dotaknuo se i financijskih sredstava za potrebe sporta u Proračunu Novog Marofa, koja se dodatno povećavaju.  

– U proračunu Novog Marofa je ove godine bilo predviđeno 126.000 eura za potrebe sporta Grada Novog Marofa, ali evo, dodatnim ulaganjima bude u proračunu 151.000 eura. Znači u sljedećem rebalansu Grada Novog Marofa bit će povećan za tih 25.000 eura, što je do sad rekord i u odnosu na prošle godine, preko 20 posto veći nego je bio – rekao je Vuger.  

Sportske potrebe 

Gradonačelnik Siniša Jenkač istaknuo je kako je Grad ostao dosljedan svom obećanju te su osigurali preostali dio sredstava za kupnju vozila. Izrazio je uvjerenje, da će kroz dodatno povećanje sredstava za sport, biti moguće zadovoljiti sve potrebe sportske zajednice u Novom Marofu. 

– Naši sportaši, Zajednica sportskih udruga dobili su novi kombi. Nadam se da će ga koristiti maksimalno i da će to još povećati i poboljšati razvoj sporta u Novom Marofu. Preko 150.000 eura ove godine dajemo za sport i vjerujem da će se s tim sredstvima, preko 90 posto potreba u sportu na području Novog Marofa, biti zadovoljeno – kazao je Jenkač.  

Gradonačelnik se osvrnuo i na činjenicu da grad broji mnoge značajne sportske klubove sa značajnim brojem dječje populacije i mladih.  

– Imamo i velike klubove koji imaju značajan broj pomlatka i nama je s lokalne samouprave najvažnije ulaganje u djece i mlade, da se oni bave sportom i naravno, cilj nam je i da seniorske ekipe ostvaruju što bolje rezultate. Ovaj kombi sigurno će im pridonijeti tome da će moći jednostavnije i lakše odlaziti na turnire, da neće morati tražiti i iznajmljivati kombi vozila – rekao je Jenkač te svima zaželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba