Tako se to radi

Vinkovačka Gradska uprava odrekla se regresa. Oko 40.000 eura ide sugrađanima oštećenim u nevremenu

Objavljeno: 25.07.2023. zagorjeinternational

Djelatnici vinkovačke gradske uprave i gradske razvojne agencije odrekli su se ovogodišnjeg regresa u iznosu od po 200 eura u korist onih mještana u općinama oko Vinkovaca čija je imovina stradala u snažnom nevremenu, kazao je u utorak vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, piše Poslovni.hr.

– Riječ je o oko 40.000 eura kojima želimo pomoći u što hitnijem saniranju šteta na području općina Andrijaševci, Privlaka, Ivankovo i Jankovci. Stradalim općinama stavili smo i svoje kapacitete kojima raspolažemo te su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci na terenu od prvog dana kao i pripadnici vinkovačke Stanice HGSS-a, Vinkovački vodovod i kanalizacija učinio je sve kako bi vodoopskrba funkcionirala – rekao je gradonačelnik.

Također, naveo je i da će na području Vinkovaca vlasnicima oštećenih kuća štete od prošlotjednog olujnog nevremena biti podmirene u stopostotnom iznosu.

– Područje grada stradalo je tek djelomično u rubnim dijelovima te su do sada evidentirane štete na 65 objekata od kojih je tridesetak obiteljskih kuća – izvijestio je dodavši kako je riječ uglavnom o štetama na krovovima koje su sve popisane te ukupna šteta ne bi trebala biti već od 30.000 eura.

Dodao je i da će se svima šteta isplatiti do kraja ovog tjedna, a sve one koji još nisu, pozvao je da dođu u Gradsku upravu i prijave nastalu štetu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba