Crni vikend u Istri

Dijete koje je udario automobil na Brijunima podleglo ozljedama u bolnici, a preminulo i dijete koje je stradalo u nesreći u Puli

Objavljeno: 24.07.2023. zagorjeinternational

U nesreći koja se dogodila jučer oko 19,30 sati na Brijunima, smrtno je stradalo dijete (2) dok je teško ozlijeđena 36-godišnjakinja, prenosi Jutarnji list.

Nesreća se dogodila kada je 51-godišnji vozač koji je upravljao automobilom pulske registracijske oznake, kolnikom Velikog Brijuna prema crkvi Sv. Germana iz zasad neutvrđenog razloga udario u 36-godišnju poljsku državljanku i dijete koji su u tom trenu prelazili preko ceste.

Ženi i djetetu pružena je pomoć u pulskoj bolnici kamo su prevezeni zbog teških ozljeda, no policija je jutros obaviještena kako je dijete preminulo.

Riječ je o dvogodišnjem djetetu iz Češke. Po riječima glasnogovornice istarske policije Nataše Rogić, dojava o nesreći zaprimljena je u 19,48 sati te je dijete, koje je tada bilo bez svijesti, hitno prevezeno gliserom u Fažanu, odakle su ga djelatnici Hitne medicinske pomoći prevezli u pulsku Opću bolnicu.

Hina neslužbeno doznaje da je vozilom upravljao djelatnik Nacionalnog parka Brijuni.

Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja, izvijestili su iz policije.

Nadalje, policija je primila i obavijest kako je preminulo i dijete koje je stradalo u subotu oko 23,45 u sudaru koji se desio u Puli. Sudar se desio na križanju Faverijske i Rakovčeve ulice, a radi utvrđivanja okolnosti stradavanja izvršit će se obdukcija, objavila je PU istarska.

Do nesreće je došlo kada je 24-godišnja vozačica koja je upravljala automobilom zagrebačkih registracija, kolnikom Faverijske ulice ušla u suprotnom, zabranjenom smjeru. Nakon što je ušla u raskrižje s Rakovčevom, u bočni dio njenog automobila udario je automobil pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljala 30-godišnjakinja koja je zadržavala smjer kretanja. Uslijed siline udarca, automobil 24-godišnjakinje se zarotirao te je odbačen na nogostup.

Zbog teških ozljeda koje su zadobili tijekom sudara, 30-godišnjakinja i dijete zadržani su u bolnici, dok je drugo dijete lakše ozlijeđeno te je pušteno na kućnu njegu. Protiv 24-godišnjakinje se podnosi kaznena prijava u redovnom postupku zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba