Što se radi 15. srpnja? Ide se na ročkas! Slavi i časti ‘Nova Runda’, ulaz besplatan

Objavljeno: 11.07.2023. zagorjeinternational

– Dobar dan, jeste li zainteresirani da probate craft pivo? Mogli bi možda doći u vaš ‘birc’ kroz par dana s točionikom pa podijeliti vama i gostima da vidimo reakcije i da li im se sviđa – tako je prije 10 godina krenuo put dvojice kolega, Marka Filipina i Miroslava Šuvaka, tada iskusnih kućnih pivara u profesionalni svijet piva. 

Prije 10 godina, hrvatsko tržište nije znalo što je ‘Ale’, a pogotovo što je craft pivo, tako da su dečki imali pred sobom lavovski posao edukacije tržišta – barova, osoblja u barovima te konzumenata. Nova Runda je nastala kao vizija njih dvojice za bolje pivsko tržište sutrašnjice i dobivanja mogućnosti izbora piva, da ponuda ne ovisi samo o pivima proizvedenim od strane industrijskih pivovara. 

Iako je craft pivo bilo prilično nedefiniran izraz za hrvatsko tržište, ‘Nova Runda’ ga je definirala na svoj način.

– Glavna nit vodilja nam je bila omogućiti hrvatskom pivskom tržištu piva drugačija od industrijskih makro lagera, piva koja su zahmeljena i kompleksna, piva koja ispijanjem traže od konzumenta malo razmišljanja o tome što pije, da shvati da je pivo umjetnost, da #DoživiHmelj – kažu iz pivovare. 

Upravo je #DoživiHmelj filozofija omogućila ‘Novoj Rundi’ proboj na tržište tu su se puštanjem prvo APA-e (American Pale Ale-a) pa potom izbacivanjem piva C4 (njihove prve IPA-e) etablirali na tržištu kao jedna od najbitnijih craft pivovara. Citra, Cascade, Mosaic, Centennial i ostali hmeljevi su postali normalni izrazi u pivskim krugovima, najednom se uz pivo više nije pričalo o drugim stvarima, već se pričalo o samom pivu! 

Sigurno je bilo zanimljivo pratiti rast pivskog tržišta zadnjih 10 godina i svjedočiti pivskoj renesansi Hrvatske, zato će i sljedeći ‘Nova Runda Beer Bash’ imati posebnu notu – ‘Nova Runda’ slavi 10 godina postojanja na pivskom tržištu Hrvatske! 

U subotu, 15. srpnja, ‘Nova Runda’ vas poziva da im se pridružite na proslavi 10 godina proizvodnje zahmeljenih piva u njihovom pogonu u Zaboku. Fešta će početi u 15 sati, a ulaz je besplatan!!! Za glazbu su zaduženi zagrebački ‘Stonebride’ i sisački ‘Bluzy Threesome’. Možete očekivati više od 30 različitih piva na pipama, pivske koktele, a za hranu će biti zadužen ‘BBQ Hot Yard’ iz Zagreba. Nakon koncerta, za Zagreb će voziti besplatni autobusi.

Više o samom eventu možete pročitati na Facebooku

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba