Susretljiva priča iz Marije Bistrice

SPAR će uskoro otvoriti novu poslovnicu, Milički: Od ove investicije ostat će puno za javno i za društveno, bez remećenja naše slike i priče

Objavljeno: 10.07.2023.

Na velikom gradilištu na bistričkoj obilaznici uskoro će niknuti nova poslovnica SPAR-a, a na teren je danas izašao i marijabistrički načelnik Josip Milički u društvu voditelja projekata koji je zadužen za superviziju izgradnje objekta u Mariji Bistrici Marko Plaščar, i voditeljice odjela marketinških projekata i odnosa s javnošću Marija Jelić. Projekt je to koji traje već više od dvije godine, a odkada su stvoreni uvjeti, investicija svakim danom sve više poprima budući oblik.

– Samo zemljište je od privatnog vlasnika, nije bilo potrebe miješanja Općine sa svojim površinama ili sa državnom imovinom. Ova parcela koja se prostire na nekih 8000 kvadrata riješena je bez ikakvih problema. Također, prostorni plan je bio u redovnoj izmjeni tako da je s prostornim planom popraćena ova investicija i na kraju je to uistinu jedna susretljiva priča, susretljiv projekt. Ova parcela ima na svom rubu budući ulazak u stambenu zonu i firma SPAR je osigurala taj koridor ulaska prometnice u tu stambenu zonu i na neki način je 1000 kvadrata stavila na raspolaganje upravo za javnu namjenu, za tu buduću cestu. Zatim, ovaj dio naselja je malo energetski slabije pokriven i zahvaljujući SPAR-u, doveden je i visokoenergetski napon u trafostanicu koja će osigurati još bolje osiguranje električnom energijom cijelog ovog naselja. S treće strane, direktan priključak iz magistralnog voda Zagorskog vodovoda koji je dovučen do ovog gradilišta, osigurava svim korisnicima da se mogu na neki način priključiti i pojačati vodovodni sustav. Kada sve zajedno zbrojimo, mogu reći da je od ove investicije ostalo puno i za javno i za društveno i s treće strane kad se otvori ovaj centar, imat ćemo u svakom slučaju i konkurenciju, imat ćemo bolju ponudu, otvorit će se nova radna mjesta i mogu samo zaželjeti dobrodošlicu budućem SPAR-u – rekao je Milički.

Zadovoljstvo nije krio ni voditelj projekta koji je istaknuo kako je sve u terminskim planovima…

– Gradilište smo otvorili u svibnju ove godine, dio koji se tiče infrastrukture, apsolutno je pod kontrolom i ide svojim tijekom. Ovdje je izvedena montažna konstrukcija i polagano idemo provođenju samom kraju dovršetka radova. Cijela građevina će biti otprilike 1160 metara kvadratnih, od čega će 700 kvadrata biti isključivo za prodajni prostor, za naše kupce, za vaše stanovnike Marije Bistrice kao i za posjetitelje našem najpoznatijem svetištu u Hrvatskoj. Osim toga, možemo reći da se držimo, prilikom svakog izvođenja svake konstrukcije s visokim standardom, elektroenergetske očuvanosti i zaštite okoliša, tako da možemo napomenuti par stvari. Kompletno nam je sustav rasvjete napravljen na LED sustav što znači minimalnu potrošnju, zatim odbačenu energiju od rashladnog sustava koristimo za dogrijavanje kompletne vode na objektu, a tijekom zimskih mjeseci tu otpadnu toplinu koristimo za grijanje prostora, tako da pokušavamo što manje vanjske energije utrošiti za energetsku održivost same poslovnice – rekao je Plaščar koji je najavio kako bi otvorenje poslovnice trebalo biti na jesen.

– Drago mi je da je SPAR prepoznao Mariju Bistricu i zbog broja turista, hodočasnika i zbog nacionalnog svetišta, tako da su ovdje primijenili nadstandarde u hortikulturalnom uređenju objekta i mogu reći da, same snimke kad se završi objekt i iz zraka i iz prizemlja će biti upravo onakve kakve trebaju biti, tako da ne remeti cijelu priču i sliku Marije Bistrice – zaključio je na kraju Milički.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba