Ljeto u Mariji Bistrici

Večer folklora uz domaće, okupila KUD-ove iz Vinice, Strahoninca, Zadobarja i – Chicaga

Objavljeno: 02.07.2023. zagorjeinternational

”Dani folklora i zabave – Laz 2023”, koji su dio manifestacije Turističke zajednice Općine Marija Bistrica ”Ljeto u Mariji Bistrici” nastavljeni su u subotu, u organizaciji KUD-a Laz.

Na rasporedu je bila druga večer – Večer folklora, na kojoj su uz domaći, nastupili KUD-ovi: Vinica, Strahoninec, Petlovec, Zadobarje Karlovac i posebni gosti Klub ”Stepinac” iz Chicaga. Kako piše Radio Marija Bistrica, riječ je o hrvatskoj zajednici u Chicagu, koja njeguje hrvatski kulturno umjetnički izričaj, a od 29. lipnja do 12. srpnja nalazi se na turneji po Hrvatskoj i Hercegovini. Prije Laza bili su u Zagrebu, Markuševcu i Krašiću, a u planu su još Plitvička Jezera, Zadar, Split, Sinj, Međugorje, Dubrovnik, Mostar, Vukova, Đakovo i Slavonski Brod.

Za zabavni dio večeri zadužen je bio band ”The Loop”. Danas od 18 sati na rasporedu je ”Dan dječjeg stvaralaštva” uz nastupe Zlatka Deveničara, Belečkih mažoretkinja, KUD-a ”Matija Gubec” Gornja Stubica te domaćina KUD-a ”Laz”. Zadnjeg dana manifestacije za zabavu je zadužena grupa ”Bonaparte”. Sva događanja odvijaju se u velikom šatoru, uz ugostiteljsku ponudu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba