Samo prije nekoliko godina bili su u predstečajnoj nagodbi

Poznati domaći proizvođač alkoholnih pića digao plaće za 240 eura

Objavljeno: 30.06.2023. zagorjeinternational

Najpoznatiji domaći proizvođač alkoholnih pića ostvario je najbolje poslovne rezultate u povijesti. Kako se navodi u izvještaju Financijske agencije, tvrtka ‘Badel 1862’ lani je imala blizu 63 milijuna eura prihoda, što je rast od 25 posto. Neto dobit iznosila je gotovo sedam milijuna eura i bila je veća za 2,7 posto.

Badel je u stopostotnom vlasništvu kompanije Meteor grupa – Labud koja je u samo par godina značajno unaprijedila njezino poslovanje. Kako podsjeća Danica podsjetiti, prije nekoliko godina tvrtka bila u predstečajnoj nagodbi.

U Financijskoj agenciji navode kako u Badelu radi 240 ljudi (40-ak manje) čija je prosječna neto plaća lani bila 1629 eura, što je čak 240 eura više nego predlani kad je prosječna neto plaća iznosila 1388 eura, prema podacima Fine.

U poslovnom godišnjem izvještaju Badela pak brojke zaposlenih su preciznije.

– Na dan 31. prosinca u društvu je zaposleno ukupno 244 stalnih radnika uz 18 sezonskih pomoćnih vinogradarskih radnika u vinarijama. Broj sezonskih radnika na pomoćnim poslovima u vinogradima vinarija u Benkovcu, Daruvaru i Križevcima varira tijekom godine. Prosječan broj zaposlenih prošle godine bio je 269. Na dan 31. prosinca lani društvo je imalo 262, dok je na dan 31. prosinca predlani imalo 275 zaposlenika – tumače u Badelu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba