Ususret rođendanu velikog pjesnika i autora hrvatske himne

Terasom Dvorca Mihanović odjekivali najljepši stihovi zagorskih književnika i pjesnika, pogledajte kako je bilo

Objavljeno: 06.06.2023. zagorjeinternational

Ususret rođendanu pjesnika i autora hrvatske himne Lijepa naša protekle nedjelje su se na terasi Dvorca Mihanović u Tuheljskim Toplicama, a u sklopu Dana Antuna Mihanovića u organizaciji Turističke zajednice Biser Zagorja i Krapinsko – zagorskog ogranka Društva hrvatskih književnika okupili književnici i pjesnici Hrvatskog Zagorja koji su interpretirali svoje pjesme i prozne radove pretežno u kajkavskom dijalektu.

Bilo je to okupljanje eminentnih književnika i pjesnika, a događaju je prisustvovala i mnogobrojna publika pa se tražilo i mjesto više. Posebnu čast svojim je dolaskom odao počasni konzul RH u Republici Sloveniji Nj.E. Šime Ivanjko sa suprugom, ali i predsjednica DHK Hrvojka Mihanović Salopek.

Ekskluzivni ambijent i odlično vrijeme bio je, prema riječima sudionika, snažan poticaj svakom pjesniku poimence, večer je upotpunio pijanist Jurica Vugrek, a večer je vodila i uredila Vlasta Medić članica KZŽ ogranka DHK uz svesrdnu podršku idejne začetnice manifestacije Dani Antuna Mihanovića, direktorice TZ Biser Zagorja Tatjane Petranović Capar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba