Ostali radnici su vidjeli kako krvari, a ona nije znala odgovoriti zašto

UŽAS: Hrvatica u polju u Mađarskoj rodila i ostavila bebu da umre

Objavljeno: 09.05.2023. zagorjeinternational

Podignuta je optužnica protiv 32-godišnje Hrvatice koja je 15. lipnja prošle godine, u vinogradu gdje je radila u nadnici, u Mađarskoj, rodila i ostavila bebu koja je dan kasnije preminula, piše Glas Slavonije.

Hrvatica se optužnicom tereti da je, nakon što je rodila živorođeno žensko dijete, nalazeći se u stanju snažnog duševnog poremećaja izazvanog porodom i pristajući da mu zbog toga oduzme život, dijete ostavila u zaraslom grmlju bez prijeko potrebne skrbi za preživljavanje. O porodu nije nikoga izvijestila, zbog čega je dijete zbog nezbrinutosti preminulo 16. lipnja 2022. Majka je time usmrtila svoje dijete pod utjecajem jakog duševnog opterećenja zbog poroda. Nadležno odvjetništvo za nju od suda traži da ju se kazni zatvorskom kaznom u trajanju od godinu dana.

Pred policajcem se 32-godišnjakinja branila da je otišla raditi u vinograd u Mađarsku, a da ju je u jednom trenutku potjeralo na WC, zbog čega se udaljila od ostalih. Kada se vratila u vinograd, radnici su je ispitivali što joj je, budući da je jako krvarila, no nije znala odgovoriti. Žena koja je s njom radila, odvezla ju je na hitnu gdje su je pregledali.

Kaže da je tek tada saznala da je rodila, iako nije znala ni da je bila trudna, jer se dijete nije micalo. Također, ispričala je policiji da je znala da je trudna išla bi u bolnicu i ne bi učinila to što je učinila.

U optužnici se navodi da, iz sadržaja zapisnika o očevidu i fotografija mjesta događaja proizlazi da su upravo na mjestu gdje se okrivljena udaljila od ostalih radnika pronađeni biološki tragovi od kojih i vodenjak i posteljica, a da je nedaleko od njih pronađeno i novorođeno žensko dijete, i to u zaraslom grmu kupine. Provedenim vještačenjem psihijatra utvrđeno je da je 32-godišnjakinja osoba sniženih intelektualnih sposobnosti na razini ispod prosječne do granične inteligencije, jednostavnije strukturirana s dominirajućim patološkim psihološkim obranama, kao što su potiskivanje i negacija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba