Održana deseta sjednica Općinskog vijeća Gornje Stubice

Usvojenim Izmjenama i dopunama, općinski proračun sada iznosi oko 2.000.000 eura

Objavljeno: 20.03.2023. zagorjeinternational

Prošlog je tjedna u prostorijama Sportskog centra održana deseta sjednica Općinskog vijeća Gornje Stubice, kojoj su, uz vijećnike, nazočili i načelnik Jasmin Krizmanić te pročelnica JUO Gordana Jakopović. 

Na sjednici je najprije usvojen Zapisnik s prethodne sjednice, a jednoglasno su donesene I. Izmjene i dopune Proračuna Općine s pripadajućim programima. Navedenim rebalansom izvorni prihodi Općine Gornja Stubica utvrđeni su u iznosu od oko 2.000.000 eura.

Jednoglasno je donesena i nova Odluka o izmjenama Odluke o porezima Općine Gornja Stubica, dok su većinom glasova donesene Odluke o dugoročnom i kratkoročnom kreditnom zaduživanju Općine.

Dane su i prethodne suglasnosti na Izmjene i dopune Statuta i Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića ‘Jurek’.

Nadalje, donesena je Analiza stanja sustava civilne zaštite na području općine za 2022. godinu, te Plan razvoja sustava civilne zaštite za 2023. godinu, kao i Godišnji provedbeni plan zaštite od požara za područje Gornje Stubice za ovu godinu.

Na prijedlog Povjerenstva za priznanja, u skladu s podnesenim prijedlozima, za dodjelu priznanja Općinsko vijeće donijelo je Odluku o dodjeli javnih priznanja Općine u 2023. godini povodom Dana općine, 23. travnja. 

Općinsko vijeće donijelo je i Zaključak o otpisu nenaplativih potraživanja, te o primanju na znanje i prihvaćanju Izvješća PP Donja Stubica o općem stanju sigurnosti na području općine tijekom 2022. godine. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba