Održana redovna skupština DVD-a Konjščina, načelnica Krok poručila:

“Ostanete takvi kakvi jeste – borbeni, temperamentni i uvijek spremni pomoći drugima” 

Objavljeno: 20.03.2023. zagorjeinternational

Dobrovoljno vatrogasno društvo Konjščina ove je subote održalo redovnu godišnju skupštinu kojoj su, uz članove društva, prisustvovali i predstavnici brojnih prijateljskih društava. Nakon uvodnog govora predsjednika DVD-a Predraga Hanžeka, u prvom, formalnom dijelu skupštine prihvaćen je poslovnik rada sjednice te su izabrana radnja tijela skupštine, a potom su uslijedila izvješća o radu i financijska izvješća za 2022. godinu te su izneseni planovi za tekuću godinu. 

Skupština je također bila prilika da DVD uruči i posebna priznanja svojim članovima pa su tako uz mnogobrojna priznanja za zvanja i završene specijalnosti, dodijeljene i vatrogasne spomenice za rad u društvu. 

Podrška općine

Svojim prisustvom podršku radu društva iskazala je i načelnica Konjščine, Anita Krok koja je tom prilikom zahvalila vatrogascima na svemu što čine za Konjščinu odnosno za sigurnost njenih mještana

– Također, zahvaljujem vam na svemu što činite kako bi promovirali vatrogastvo i privukli nove članove, a sve kako bi se tradicija dobrovoljnog vatrogastva u Konjščini nastavila – rekla je načelnica Krok dodavši kako uvijek mogu računati na podršku Općine.

– Financijski se trudimo potpomagati rad društva, kao i rad Vatrogasne zajednice najviše što možemo, a činit ćemo to i dalje. Svjesni smo koliko je skupa nabava nove opreme koja je prijeko potrebna te smo izdvojili dodatna sredstva, van redovnog financiranja pa smo tako primjerice iz općinskog proračuna financirali servis navalnog vozila, a ovogodišnji iznos sredstava nismo smanjivali u Proračunu za 2023. kako je Zakon predvidio, nego je on ostao isti kao i prethodne godine. Naime, u sklopu Zajednice djeluju još tri društva koja su također jako aktivna pa samim time imaju i svoje potrebe – kazala je Krok.

Napomenula je i kako se čeka natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice na koji će se prijaviti projekt izgradnje poligona, a za koji je napravljena projektno tehnička dokumentacija i osigurano 37.000 eura u proračunu Općine. Također, ishođena je i pravomoćna građevinska dozvola za rekonstrukciju vatrogasnog doma DVD-a Galovec  – Krapina Selo, no načelnica je iskazala zabrinutost, kada će općine poput njihove, koje imaju velik broj intervencija, a ne spadaju u rang potpomognutih ni brdsko-planinskih, doći na red.

– Vi ste bili jedno od prvih društava koja su se javili na natječaj Fonda solidarnosti, zbog čega zahvaljujem zapovjedniku Starincu koji je pomno pratio taj natječaj. I općina je rado pripomogla, a vjerujem da se u drugim jedinicama lokalne samouprave općinska administracija ne koristi toliko. Vama je stvarno to na raspolaganju, a bit će vam i ubuduće – rekla je Krok poručivši kako vjeruje da to samo prvi u nizu europskih natječaja, koji će vatrogastvu u općini donijeti određena sredstva.

Prvi na crti

– Vatrogastvo je u našoj općini dobar duh i vjerujem da će tako i ostati, jer štogod da se događa u općini, znate i sami, prvo zovem vas. Želim vam puno uspjeha i da budite konstruktivni u Vatrogasnoj zajednici, surađujte s drugim društvima, posebice susjednim i prijateljskim. Želim vam što manje intervencija i što više novaca te da ostanete takvi kakvi jeste – borbeni, temperamentni, a najbitnije, uvijek spremni pomoći drugima – zaključila je Krok.

Skupštini su nazočili i predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije, Stjepan Skuliber, velečasni Milan Pušec i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata KZŽ. 

Lijepo druženje okupljenih nastavljeno je u ugodnoj atmosferi uz nastup ‘AZ live’ benda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba