Obišli ga ravnatelj ŽUC-a Stjepan Sirovec i župan Željko Kolar

Dovršena 1,2 milijuna kuna vrijedna sanacija propusta u zlatarskoj Bregovitoj ulici

Objavljeno: 14.01.2023. zagorjeinternational

U zlatarskoj Bregovitoj ulici nedavno je dovršena sanacija propusta, a u petak su ga obišli ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije Stjepan Sirovec i župan Željko Kolar.

Ravnatelj Sirovec tom je prilikom podsjetio kako je stanje ovog propusta pogoršano uslijed velikih potresa, zbog čega su pristupili pripremi projektno-tehnički dokumentaciju i ishođenju građevinske dozvole te prijavi sanacije propusta na Fond solidarnosti Europske unije. 

– Vrijednost radova je bila nešto manja od 1.200.000 kuna, a s radovima smo krenuli u devetom mjesecu prošle godine i sada, nakon završetka, mogu reći da imamo još jedan objekt koji znatno pridonosi sigurnosti prometa – betonski propust s pješačkom stazom, zaštitnim ogradama i rekonstruiranom kolničkom konstrukcijom u zoni zahvata – naglasio je ravnatelj Sirovec.

Župan Kolar je nakon obilaska sa stručnjacima Županijske uprave za ceste naglasio važnost ovog projekta za promet na području Zlatara. 

– Nalazimo se uz sam centar grada, na dosta prometnoj cesti prema Donjoj Batini. Bio je u izuzetno lošem stanju, a sada smo osigurali sigurnost i nesmetano odvijanje prometa u vremenu pred nama  – rekao je župan Željko Kolar te naglasio kako je ovo jedan od čak osam propusta koji je završen kroz Fond solidarnosti. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba