Sve s ciljem zadržavanja stanovnika na području općine

Od 1,4 milijuna eura koliko iznosi proračun općine Desinić, preko 600.000 eura osigurano za komunalnu infrastrukturu

Objavljeno: 10.01.2023. zagorjeinternational

Proračun općine Desinić za 2023. godinu iznosi 1,4 milijuna eura, a kako je za Radio Stubicu rekao načelnik Zvonko Škreblin, najviše sredstava planira utrošiti na održavanje i izgradnju komunalne infrastrukture. 

Za održavanje komunalne infrastrukture tako je izdvojeno 305.000 eura, a za izgradnju 330.000. Desinić ima ukupno 140 kilometara cesta, od toga 40-ak kilometara pod makadamom, a na dosta se terena otvaraju i klizišta. Zahvaljujući europskim sredstvima, tri klizišta se već saniraju, dok je za ovu godinu spremna i dokumentacija za sanaciju novih klizišta koja će se prijaviti na natječaj Hrvatskih voda. 

Također, spremna je i projektna dokumentacija za uređenje jedne veće prometnice Turnišće – Desinić – Jalšovec Gornji, u dužini 1,2 kilometra, a projekt će se prijaviti na natječaj Ministarstva gospodarstva i regionalnog razvoja. Također, ove godine kreće i izgradnja ‘pump track’ staze, a nastavit će se i radovi na vodoopskrbi, i to u visokoj zoni u Jazbinama. 

Općina nastavlja i s dodjelom potpora za mlade, za kupnju ili gradnju kuće, a od ove godine kreće i javni poziv za dodjelu zemljišta za gradnju obiteljskih kuća, sve s ciljem zadržavanja stanovnika na području Desinića. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba