Ako predložene kazne upale, teško da će im ovako nešto više pasti na pamet

Vozačica (55) skrivila prometnu i napuhala 2,13 u Proseniku, a mladić (20) u Krapini napuhao 1,40 promila pa pokušao pobjeći policiji

Objavljeno: 27.12.2022.

Tijekom proteklog vikenda, zagorska policija je utvrdila ukupno 64 prometna prekršaja, od čega je njih 20 bilo zbog nepropisne brzine kretanja vozila, 11 prekršaja zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 33 prekršaja bila su iz kategorije ostalih prekršaja u prometu.

Kako su izvijestili iz PU krapinsko – zagorske, najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod 55-godišnje vozačice u prometnoj nesreći s materijalnom štetom do koje je došlo u Proseniku. Kod nje je utvrđeno da je imala 2,13 promila alkohola u organizmu, a uzrok prometne nesreće je bio nepropisna radnja vozilom. Protiv vozačice slijedi optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 12.300 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U Krapini je pak zaustavljen 20-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,40 promila. Tijekom provođenja nadzora mladi vozač pokušao je pobjeći, potom mu je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola. Protiv 20-godišnjaka bit će podnijet optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 13.300 kuna te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od sedam mjeseci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba