Kolike su šanse da Hrvatska prođe u četvrtfinale - pogledajte po tečajevima koje nude najbolje Strane Kladionice u Hrvatskoj

Hrvatska reprezentacija prošla je među prvih 16, a evo što ih sada čeka

Objavljeno: 03.12.2022. zagorjeinternational

Naši su uspješno prošli grupnu fazu Svjetskog prvenstva u Kataru i plasirali se u osminu finala gdje će se u ponedjeljak, 5. studenog sastati s Japanom. Japan je na vrhu skupine E nakon pobjede nad Španjolskom.

Hrvatska nogometna reprezentacija osigurala je drugo mjesto na ljestvici skupine nakon utakmice s Belgijom u prošlom kolu kada je rezultat bio 0:0. Naša reprezentacija grupnu fazu završila je s pet bodova, što je dva boda manje od prvoplasirane reprezentacije Maroka koja je posljednju utakmicu grupne faze igrala protiv Kanade. 

Kolike su šanse da Hrvatska prođe u četvrtfinale, možete zaključiti po tečajevima koje nude najbolje StraneKladionice u Hrvatskoj.

Oduševljenje gledatelja bilo je na vrhuncu u 15. minuti utakmice između Hrvatske i Belgije, kada je sudac dosudio jedanaesterac za Hrvatsku, nakon što je Kramarića srušio Karaski. Jedanaesterac je zamalo izveo Luka Modrić, a sudac je promijenio odluku kada je pogledao snimku i dosudio ofsajd.

Iako je rezultat utakmice bio 0:0, ljubitelji nogometa i dalje pričaju kako je hrvatska reprezentacija ipak bila bolja. No, nije bilo teško zaključiti da je najbolju priliku na cijeloj utakmici Belgija imala u 61. minuti, no lopta je umjesto u gol pogodila vratnicu.

U idućih 30 minuta Belgijci su imali još nekoliko izglednih prilika za postizanje pogotka i prolazak u osminu finala, ali im to ipak nije uspjelo. Nisu sve prilike koje je imao izvrsni Lukaku bile dovoljne da Belgija prođe grupnu fazu.

Očekivalo se da će Hrvatska igrati protiv Španjolske kao prvoplasirana momčad skupine E, no reprezentacija Japana oduševila je brojnu publiku u Kataru pobijedivši rezultatom 2:1. Tako su se konačno našli na prvom mjestu skupine E.

Utakmica osmine finala između Japana i Hrvatske igra se u ponedjeljak, 5. studenog u 16 sati. Uz reprezentaciju Hrvatske i Japana, u osmini finala igrat će reprezentacije Argentine, Poljske, Francuske, Australije, SAD-a, Nizozemske, Engleske, Senegala, Maroka, Španjolske i još četiri reprezentacije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba