Četverodnevno, 60. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe rezultiralo odličnim uspjesima

NAGRADE ZA MLADE ZAGORSKE GLAZBENIKE: Učenici osnovnih glazbenih škola OŠ Marija Bistrica i OŠ Ksaver Šandor Gjalski Zabok briljirali

Objavljeno: 08.11.2022. zagorjeinternational

Prošlog tjedna, od četvrtka do nedjelje, u Opatiji je održano 60. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe na kojem je sudjelovalo 40 glazbenih škola iz cijele Hrvatske, a iz Krapinsko – zagorske županije sudjelovali su učenici osnovnih glazbenih škola pri Osnovnoj školi Marija Bistrica i Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka.

Učenici iz Osnovne škole Marija Bistrica natjecali su se u kategoriji trija – Andrej Ciković iz Marije Bistrice na glasoviru i zlatarske glazbenice Leona Vujica na klarinetu te Julija Šaka na violini. Pripremao ih je nastavnik Branimir Norac, a osvojili su drugo mjesto. Zabočki učenici Jakov Tepeš na trubi, Stjepan Piljek također na trubi, Lana Kotarski na rogu, Domagoj Varžić na trombonu i Kristijan Kveštek bariton s nastavnikom Markom Bobičncem, natjecali su se u kategoriji kvinteta te također osvojili drugu nagradu.

Ocjenjivački sud vrednovao je tehničke vještine, kvalitete zvuka, fraziranja, točnosti izvedbe te njihov  umjetnički dojam, a natjecala su se glasovirska dua, glasovir za šest i više ruku, dua, trija i komorni sastavi od šest do devet članova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba