Uskoro ćeš se trebati osamostaliti, no misliš da ti nitko ne može pomoći da nađeš zaposlenje?

Iskoristi jedinstvenu stručnu podršku tima projekta “Mladi mogu sve” i u suradnji s njima uspješno uđi u svijet rada i izgradi karijeru

Objavljeno: 26.10.2022. zagorjeinternational

U Zaboku su se u ponedjeljak 24. listopada, u prostoru ‘NEET’ centra Krapinsko – zagorske županije, održale radionice mekih vještina u sklopu projekta “Mladi mogu sve – povjerenjem do posla”, a proveli su ih voditelj Lokalne akcijske grupe ‘Zagorje – Sutla’ Hrvoje Novak i voditeljica projekta ‘Mreže udruga Zagor’ Marija Gebert. 

Teme radionica bile su digitalne vještine, pri čemu su korisnicima projekta predstavljeni fotografija i dizajn te radnička prava i financijsko razumijevanje prihoda, odnosno troškova plaća koje poslodavci imaju prilikom isplate plaća. 

Nositelj projekta “Mladi mogu sve – povjerenjem do posla” je Institut za razvoj tržišta rada, a cilj je projekta pilotirati pristup aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih ‘NEET’ osoba na području Krapinsko – zagorske županije i Grada Zagreba. 

‘NEET’ osobama smatraju se mladi u dobi od 15 do 29 godina koji ne rade, koji nisu u sustavu redovitog obrazovanja ili u sustavu obrazovanja odraslih te pritom nisu registrirani u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. 

Uključivanjem u projekt mladima će biti omogućeno polaganje certificiranog programa (svi troškovi pokriveni su u okviru projekta), sudjelovanje na radionicama mekih vještina, individualizirane podrške u traženju posla i mnoge druge aktivnosti za pomoć mladima u pronalasku željenog posla. U sklopu projekta uspostavljen je ‘NEET’ centar u Zaboku (Trg svete Jelene 6).   

Ako se pronalazite u ‘NEET’ skupini ili želite saznati više informacija, možete se javiti na [email protected] ili [email protected]

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba