Obnovljivi izvori energije u obiteljskim kućama

Grad Varaždin sufinancira izradu projektne dokumentacije – evo detalja

Objavljeno: 15.10.2022. zagorjeinternational

Grad Varaždin objavio je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za sufinanciranje troškova izrade dokumentacije za prijavu na Javni poziv za poticanje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Grad aktivno potiče korištenje obnovljivih izvora energije s ciljem povećanja energetske učinkovitosti postojećih obiteljskih kuća, smanjenja potrošnje energije i emisija CO2 u atmosferu te smanjenja mjesečnih troškova za energente uz ukupno poboljšanje kvalitete života građana.

-Kako bi što većem broju svojih građana omogućili prijavu na Javni poziv za poticanje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad je osigurao bespovratna sredstva za pripremu kvalitetne tehničke dokumentacije. Javnim pozivom za sufinanciranje troškova izrade dokumentacije za prijavu na Javni poziv za poticanje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost grada sufinancirat će se troškovi izrade izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata, maksimalno do 2000 kuna, trošak izrade glavnog projekta sa 60 posto opravdanih troškova, a maksimalno do 3000 kuna po korisniku – pojasnili su iz Grada.

Na službenim internetskim stranicama Grada Varaždina objavljen je Javni poziv Grada, online prijavni obrazac te obrazac Izjave o nepostojanju dvostrukog financiranja. Savjetodavnu pomoć i podršku za prijavu projekata na Javni poziv, građanima Varaždina pružat će Regionalna energetska agencija Sjever na adresi Trg bana Josipa Jelačića 17 Varaždin, 1. kat. Radno vrijeme ureda je četvrtkom, a građani se za termin za savjetovanje mogu telefonski najaviti na broj telefona 048/289-240.

Kako bi dodatno olakšao proces pripreme građana za uvođenje fotonaponskih elektrana, Grad Varaždin je u suradnji s REA Sjever izradio web platformu s mapom solarnog potencijala grada koja pokriva gotovo sve objekte na području grada i svih devet prigradskih naselja. Građani pomoću ove aplikacije mogu dobiti informaciju o solarnom potencijalu svojeg objekta te vidjeti okvirnu procjenu uštede u određenom razdoblju te okvirnu procjenu troška investicije. Mapa solarnog potencijala je dostupna ovdje. Javni poziv za poticanje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dostupan je na internetskim stranicama Fonda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba