TRAŽITE KARIJERU U INOZEMSTVU? Prijavite se već danas i postanite dio uigranog i stručnog tima

“Livarna Maribor”, tvrtka bogate povijesti i dugogodišnjeg iskustva u proizvodnji metalnih komponenti, zapošljava

Objavljeno: 10.10.2022. zagorjeinternational

Tvrtka ‘Mariborska livarna Maribor d.d.’ (MLM) sa sjedištem u Oreškom nabrežju 9 u Mariboru, u svojoj paleti proizvoda nudi cjelovita rješenja, od simulacije i planiranja alata, razvoja proizvoda od lijevanog aluminija i kovanih proizvoda od mesinga ili bakra, pa sve do serijske proizvodnje.

Spajanjem znanja o metalima i o alatima, tvrtka već dugi niz godina uspješno ispunjava očekivanja svih svojih klijenata u automobilskoj i elektroindustriji te industriji bijele tehnike. Također, uspješno ispunjava očekivanja i mnogih tvrtki koje imaju potrebu za proizvodima od bakra i njegovih spojeva, ali i aluminija, koji je u suvremenom svijetu postao gotovo neizostavan materijal.

Dokaz stručnosti tima MLM-a je između ostalog i to što znaju i mogu pronaći način za proizvodnju čak i najzahtjevnijih proizvoda, pa tvrtka tako proizvodi dijelove koji, primjerice, idu u baš svaki automobil. Neki od njihovih klijenata stoga su i velika imena iz autoindustrije poput Mercedes – Benza, Jaguara, Land Rovera, Audija, Minija, BMW-a, Fiata, Forda i ostalih. Tvrtka posluje u brojnim zemljama iz Europe među kojima su Švedska, Austrija, Poljska, Njemačka, Mađarska, Slovačka, Italija, Francuska, Češka, Španjolska, Turska i Rumunjska.

– Među uslugama koje nudimo za svoje brojne klijente, ubrajaju se rješenja za razvoj proizvoda, vlastita proizvodnja alata za tlačno lijevanje i kovanje, visokotlačno lijevanje aluminijskih proizvoda, zatim izrada kovanih proizvoda od mesinga, bakra, aluminija te mehanička obrada lijevanih i kovanih proizvoda – ističu iz MLM-a.

Bogata povijest

Bogata povijest tvrtke seže u davnu 1924. godinu kada je osnovana tvrtka J. & H. Bühl (kasnije MLM), proizvođač zvona sa sjedištem u Mariboru. Jedan od prvih proizvoda u novoj ljevaonici bilo je veliko brončano zvono, koje je do tada bilo najveće lijevano brončano zvono u Kraljevini SHS, a izrađeno je za mariborsku franjevačku crkvu i težilo je 3375 kilograma.ž

Druga velika godina za tvrtku bila je 1929., kada se ime ‘Mariborska livarna Maribor – Mariborska livarna i twornica kovinj inž. Hugo Lenhard & Co. – Maribor’ spominje po prvi puta u tom obliku, a nekoliko godina kasnije, 1936. godine, tvrtka je započela s proizvodnjom vučenog mesinga. Službeno, tvrtka ‘Mariborska livarna Maribor’ osnovana je 1946. godine i postala je poznata po proizvodnji prešanih i vučenih proizvoda (mjedene šipke, žice i profili), odljevaka obojenih metala u pijesku, građevinskih okova, pribora i okova.

Tri godine kasnije, 1949., tvrtka je počela s proizvodnjom visokotlačnih odljevaka, a 1957. godine, počela je s izradom kalupnih odljevaka od legura bakra i aluminija te je ušla na tržište zapadne Europe i Amerike. Deset godina kasnije, 1967., predstavljena je i robna marke ‘ARMAL’, brend slavina i sanitarne opreme, a 1973. je predstavljen i brend aluminijskih radijatora ‘AKLIMAT’.

Velika godina bila je i 2004., po završetku tehničko-tehnološka modernizacije, kada se tvrtka probila u automobilsku industriju (VW, Audi, BMW, Opel), a 2008. godine dobila je i certifikat za sustav upravljanja okolišem prema ‘ISO 14001’. Također, od 2009. godine do danas, u tvrtki je provedena modernizacija i automatizacija, a dobiven je i certifikat sustava upravljanja energijom ‘ISO 50001’. Prošle je godine tvrtka ujedno dobila certifikat za sustav upravljanja kvalitetom prema ‘EN9100’ – zahtjevi za organizacije u području zračnog prometa, svemirskih letova i obrane, a dobila je i certifikat za sustav upravljanja zaštitom zdravlja i sigurnošću na radu prema normi ‘ISO 45001’.

Traženi radnici

Želite li raditi u ovoj uspješnoj tvrtki s dugogodišnjom tradicijom i iskustvom te dobro razvijenom mrežom klijenata među kojima su brojna svjetski poznata imena, sada je možda prava prilika jer MLM zapošljava nove djelatnike.

U tvrtki je otvoreno više slobodnih pozicija, a traže se radnici u ljevaonici, radnici u talionici, alatničari, oblikovatelji metala (tokari, brusači, glodači), CNC operateri, bravari, električari, mehatroničari, vozači viličara, kadrovi za proizvodne poslove u strojarskoj obradi (stručna sprema nije bitna) te tehničko osoblje sa završenom srednjom školom u trajanju od tri ili četiri godine.

Poveznica za prijavu na bilo koje od navedenih slobodnih radnih mjesta nalazi se na službenim stranicama tvrtke, a svi zainteresirani mogu se s punim povjerenjem javiti u tvrtku kadrovskoj stručnjakinji Lei Šajn na e – mail adresu [email protected] ili na broj telefona +386 (0)2 23 46 108 i mobitela +386 (0)41 306 867.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba