Policija je za ludu vožnju predložila kaznu od 20.300 kuna i šest mjeseci bez vozačke

Kroz Brestovec Orehovički 20-godišnjak bez vozačke jurio 115 km/h i ‘sjekao’ zavoje, na mjestu gdje je dozvoljeno 50 km/h

Objavljeno: 10.10.2022. AB

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska tijekom proteklog vikenda još je jednom proveden pojačani nadzor u prometu, tijekom kojeg je ukupno utvrđeno 78 prometnih prekršaja. Od toga su bila 24 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu te 33 ostala prekršaja u prometu.

Izdvajamo kako su policijski službenici, u nedjelju oko 10 sati u Brestovcu Orehovičkom zaustavili 20-godišnjaka koji je upravljao vozilom brzinom od 115 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom te se nije kretao obilježenom prometnom trakom.  

Zbog počinjenih prekršaja iz čl. 46., čl. 53., i čl. 216.,  Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv vozača će biti podnesen optužni prijedlog sa novčanom kaznom u iznosu od 20.300 kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od šest mjeseci.
 U petak pak je, na izlazu iz Republike Hrvatske graničnoj kontroli oko 18 sati pristupila 38-godišnjakinja, upravljajući osobnim vozilom, za koju je utvrđeno da vozi pod utjecajem alkohola od 2,33 promila te joj je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola. Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv vozačice podnijet je Optužni prijedlog.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba