Za kvalitetnije gospodarenje šumom i šumskim zemljištem

ZLATAR: Gradonačelnica Auguštan – Pentek potpisala 4,7 milijuna kuna vrijedan ugovor za izgradnju šumske ceste na Ivanščicu 

Objavljeno: 24.09.2022. VH

U četvrtak su gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek i direktor poduzeća ‘JET-SET d.o.o.’ Zlatko Zovak potpisali ugovor o javnoj nabavi za izgradnju šumske ceste Jakopići – Oštrc/Oštrc – Črne Mlake.

– Na području Grada utvrđen je nedostatak šumskih cesta promatrano s aspekta postojećih tehničkih uvjeta za šumske ceste te je utvrđeno da postoji potreba za izgradnjom i rekonstrukcijom mreže šumskih cesta. Stoga je Grad Zlatar nerazvrstanu cestu Jakopići – Oštrc/Oštrc – Črne Mlake gradi radi kvalitetnijeg gospodarenja šumom i šumskim zemljištem te zaštite promatranog predjela – poručili su iz Grada. 

Vrijednost radova iznosi 4.795.845,88 kuna s PDV-om, a radovi se sufinanciraju iz Programa ruralnog razvoja 2014. – 2020. Rok za završetak radova je 18 mjeseci od uvođenja u posao, a u sklopu projekta planirana je izgradnja ukupno 6,18 kilometara šumske prometnice. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba