Kako bi "maksimalno olakšali roditeljima školaraca", nude mogućnost avansnoga plaćanja

Ova škola traži bjanko zadužnice od 5000 kuna za dječje obroke

Objavljeno: 04.09.2022.

Pomalo teško za povjerovati, no, ako ste mislili da su poskupljenja vrtića svojevrsni ‘boom’ pročitajte kakva je obavijest obavljena na stranicama Osnovne škole Krune Krstića Zadar.

Na početku istaknimo kako je u spomenutoj osnovnoj školi, za narednu školsku godinu cijena marende devet kuna, odnosno 1,19 eura, a cijena ručka 29 kuna, odnosno 3,85 eura. Usporedbe radi u Saboru ručak košta 36 kuna, a uključuje juhu, glavno jelo s prilogom, plus dnevni prilog, desert i salatu.

Svaki učenik od prvog do osmog razreda može primati samo marendu, samo ručak ili i marendu i ručak. Iako škola počinje sutra, prehrana u školi započinje 12. rujna, ali pod uvjetom da roditelj tijekom prvog tjedna potpiše ugovor. Na potpisivanje ugovora za marendu i/ili za ručak roditelj dolazi u školu s potvrđenom bjanko zadužnicom kod javnog bilježnika na iznos do 5000 kuna ili 663,61 EUR, što je inače najmanji mogući iznos bjanko zadužnice. Uz to, dodatni je i trošak ovjera bjanko zadužnice kod javnog bilježnika koja košta 135 kuna što je u izračunu 17,9 eura.

– Možete ju ovjeriti kod bilo kojeg javnog bilježnika, a najbliži javni bilježnik našoj školi je Silvana Grdović, Zrinsko Frankopanska 38, Zadar. Roditelj može doći na potpisivanje ugovora za ručak i marendu ili samo za ručak ili samo za marendu od 6. rujna do 8. rujna u vremenu od 10 do 12 sati i u vremenu od 17 do 19 sati. Ukoliko roditelj redovito izvršava svoje financijske obaveze prema školi, bjanko zadužnica se neće aktivirati i ona se vraća roditelju po završetku učenikovog pohađanja škole – stoji u obavijesti objavljenoj na školskoj stranici.

Dakako, kako bi “maksimalno olakšali roditeljima školaraca”, objavili su kako postoji i mogućnost avansnoga plaćanja po polugodištu i u tom se slučaju ostvaruje 10 posto popusta po svakom polugodištu. Također postoji i mogućnost jednokratnoga plaćanja na godišnjoj bazi, uz 20 posto popusta. U slučaju jednokratnoga plaćanja po polugodištu ili po godini nije potrebna bjanko zadužnica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba