Ove nedjelje tradicionalno 20. Vozočašće jahača i zaprega iz Zlatar Bistrice u Mariju Bistricu

PUTEM ROMARA: Očekuje se stotinjak kočija i zaprega te oko 250 jahača iz cijele RH, Mađarske, Slovenije i Austrije

Objavljeno: 18.08.2022. AB

U organizaciji općina Marija Bistrica i Zlatar Bistrica te OPG-a Majsec i pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije, ove će se nedjelje održati jubilarno 20. Vozočašće jahača i konjskih zaprega iz Zlatar Bistrice u Mariju Bistricu.

I ove će godine sudjelovati stotinjak kočija i oko 250 jahača iz cijele RH, Slovenije, Mađarske i Austrije, a očekuje se, između ostalih visokih dužnosnika i predstavnika lokalne vlasti, i dolazak ministrice poljoprivrede Marije Vučković te bivše predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, a poziv je, doznajemo, upućen i premijeru Plenkoviću.

– Kao i obično, okupljanje je kod željezničke stanice u Zlatar Bistrici od 8 do 9 sati, a potom se kreće prema bistričkom Svetištu. Dolazak prvih jahača na središnji marijabistrički trg očekuje se oko 10 sati, a potom će sudionici vozočašća sudjelovati na misi na otvorenom u 11 sati, uoči i za vrijeme koje će trajati i blagoslov jahača, zaprega i konja. Nakon mise bit će druženje i okrjepa za sudionike vozočašća. Za one koji će ići automobilima, kako bi izbjegli stajanje u koloni iza jahača i zaprega, oni koji će ići iz pravca Bedekovčine i Zaboka, morat će do Marije Bistrice ići kroz Poznanovec, pa kroz Selnicu, a oni koji će dolaziti iz smjera Varaždina, prema Mariji Bistrici će morati skrenuti u Konjščini – otkrio nam je jedan od organizatora vozočašća Mirko Majsec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba