Za razvoj turizma u Zagorju

Turističkim zajednicama s područja Krapinsko – zagorske županije HTZ dodijelila 2.549.000 kuna potpora

Objavljeno: 31.07.2022. AB

Sustavu turističkih zajednica s područja Krapinsko-zagorske županije je Hrvatska turistička zajednica dodijelila ukupno 2.549.000 kuna potpora za 35 projekata regionalnih i lokalnih turističkih zajednica – za projekte regionalnih i lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu, za projekte lokalnih i regionalnih turističkih zajednica koje su osnovane kao organizacije lokalnog destinacijskog menadžmenta za područje više JL(R)S i za projekte udruženih turističkih zajednica. Dakle, na projekte Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije odnosi se 912.000 kuna, odnosno čak 2.549.000 kuna za sve projekte regionalnih i lokalnih turističkih zajednica na području čitave Županije.
Župan Željko Kolar ističe da se Krapinsko – zagorska županija po visini potpora nalazi na visokom trećem mjestu, iza Osječko – baranjske i Požeško – slavonske županije.

– Zagorje je lider kontinentalnog turizma u Hrvatskoj, što se pokazalo i u brojnim kvalitetno pripremljenim projektima, čiju je vrijednost prepoznala i Hrvatska turistička zajednica. Dakako, uvijek se otvara pitanje je li bolje jače poduprijeti one kontinentalne županije koje prednjače u turističkom razvoju ili podupirati manje razvijene kontinentalne turističke županije koje tek trebaju doći do naše razine – kazao je župan Kolar te još jednom istaknuo kako je kontinentalni dio Hrvatske još jednom pokazao veliki potencijal za daljnji razvoj turizma koji traje 365 dana u godini.
Što se tiče TZ-a KZŽ, za projekt “Zagorje outdoor” odobreno je 268.240 kuna. Radi se o projektu koji donosi nove vizualne identitete i grafičke standarde za biciklističku i pješačko -trkačku signalizaciju s nastavkom na izradu tehničkih elaborata te izradu i postavljanje biciklističke, a kasnije i pješačko -trkačke i konjičke signalizacije. Dio projekta je i foto- video produkcija te promocija aktivnog turizma kao jednog od motiva dolaska turista u Krapinsko-zagorsku županiju. Za Media plan Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, odnosno destinacijsko oglašavanje odobreno je 366.000 kuna. Ovime će se osigurati dodatna, sustavna i pojačana promocija Zagorja na najznačajnijim emitivnim tržištima – uključujući društvene mreže, online oglašavanje, radio postaje, plakatiranje i tiskovine.
Za Program označavanja kvalitete (labelling) obiteljskog smještaja destinacije Zagorje – bajka na dlanu odobreno je 140.000 kuna. U pripremi je novi katalog, mrežna stranica te dodatne marketinške aktivnosti za povećanje vidljivosti ovog segmenta smještajnih kapaciteta s pripadajućim dodatnim sadržajima. Za projekt “Vinogradi s pogledom” odobreno je 91.100 kuna, koje će se utrošiti na daljnje profiliranje vinogradarstva i prvoklasnih zagorskih vina.

Evo za koje su još projekte odobrene potpore:

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba