Obrstili im polje i pokrali više od tonu luka

Nevjerojatna krađa u Međimurju: ˝Uzeli su velike zdrave glave pa se oko ovih manjih nisu ni zamarali. Budale rade, drugi odnese˝

Objavljeno: 29.07.2022. zagorjeinternational

Kako je izvijestila Policijska uprava međimurska, između 23. i 25. srpnja u poljskom predjelu zvanom ˝Kotec˝ u blizini Ivanovca, nepoznati je počinitelj s oranice ukrao oko tisuću kilograma luka čime je počinjena šteta od više tisuća kuna.

Pokradenu obitelj Kamenić posjetio je Jutarnji list i donio podrobnije informacije s terena.

– Peteročlana obitelj Kamenić iz međimurskog Ivanovca u nedjelju je imala rijedak slobodan dan. Bave se poljoprivredom, uzgajaju nekoliko kultura na ukupno 18 hektara, između kojih na nešto manje od jednog hektara sade luk. Odorali su ga, pustili su ga da se posuši, a to su si vrijeme ukrali za obiteljsku nedjelju. Ionako rade, “kao marva”, kažu, pa će dan odmora, mislili su, dobro doći – piše Jutarnji.

Vrativši se u ponedjeljak u polje, imali su što vidjeti…

– Sve je bilo pobrano. Pogledajte tragove od kombija. Lopovi su prošli preko gredica do sredine polja da ne moraju daleko nositi. Manje su glavice ostavili. Ove je godine luk rodio odlično, velike zdrave glave pa se oko ovih manjih nisu ni zamarali – rekao je za Jutarnji gazda Tihomir Kamenić koji luk inače prodaje veletržnici na Jadranu po šest kuna, što znači da je u ovoj krađi ostao bez 6000 kuna.

– Budale rade, netko dođe preko noći i odnese. Od nečega se mora živjeti, a mi živimo od poljoprivrede – zaključili su Kamenići.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba