Odlukom Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH

Za projekte komunalne infrastrukture u 17 međimurskih općina i gradova odobreno više od 1,4 milijuna kuna

Objavljeno: 29.07.2022. zagorjeinternational

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine RH odobrilo je sufinanciranje za projekte 17 međimurskih općina i gradova, s ciljem poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda u 2022. godini. Ukupni iznos premašuje 1,4 milijuna kuna.
– Odobrena su sredstva za izgradnju parkirališta uz groblje u Gardinovcu, rekonstrukciju svlačionica i navodnjavanje nogometnog igrališta u Turčišću, nabavku komunalne opreme za održavanje javnih površina u općini Donja Dubrava, dogradnju Dječjeg vrtića “Ftiček“ u Donjem Kraljevcu, izgradnju nerazvrstanih prometnica u Donjem Vidovcu i Donjem Koncovčaku, nabavu komunalne opreme i strojeva za potrebe poslovanja vlastitog pogona Općine Goričan, održavanje spremišta za komunalne strojeve i alate u Kotoribi, uređenje međugeneracijskog parka u novom naselju Gornje Trate (II. faza) u Maloj Subotici te sanaciju Selske ulice i izgradnju parkirališta iznad retencijskog bazena u centru Murskog Središća – pojasnili su iz Županije, dodavši:
– Sredstva su odobrena i za nabavu komunalnog traktora za održavanje javnih površina u općinama Nedelišće i Sveti Juraj na Bregu, izgradnju oborinske odvodnje i uspostave javne rasvjete u Orehovici, nabavu radnih strojeva za održavanje javnih površina u Podturnu, izgradnju mješovite odvodnje na području grada Preloga, uređenje parka u Svetoj Mariji te uređenje centra u Vratišincu – kazali su.
Na javni poziv Ministarstva koji je bio otvoren za prijave u razdoblju od 12. svibnja do 1. lipnja, 354 jedinica lokalne samouprave dostavilo je isto toliko projektnih prijedloga, a nakon provedene administrativne provjere, proveden je postupak vrednovanja i ocjenjivanja od strane, u tu svrhu formiranog Povjerenstva, nakon čega su odobrena 353 projekta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba