U sklopu manifestacije “Ljeto u Mariji Bistrici“

Održana javna pokazna vatrogasna vježba VZO Marija Bistrica

Objavljeno: 16.06.2022. zagorjeinternational

U srijedu je, u sklopu manifestacije “Ljeto u Mariji Bistrici“, na području djelovanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Laz, održana javna pokazna vatrogasna vježba Vatrogasne zajednice općine Marija Bistrica, piše Radio Marija Bistrica.

Vježbu, s pretpostavkom požara u kuhinji objekta, koji se proširio na kotlovnicu i dio krovišta, osmislio je zapovjednik VZO Marija Bistrica Velimir Babić, a u vježbi su sudjelovala sva četiri društva VZO Marija Bistrica – Marija Bistrica, Laz, Selnica i Tugonica – Podgrađe te Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Matej i Zagorska javna vatrogasna postrojba Zabok – ispostava Marija Bistrica. Sudjelovao je 31 vatrogasac s devet vozila, pri čemu dva navalna te po jedno lako navalno, šumsko navalno i zapovjedno vozilo, dvije autocisterne i dva kombi vozila.

Vježbi su nazočili između ostalih i predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije i VZO Marija Bistrica Stjepan Skuliber, zapovjednik VZKZŽ Marijan Lovrenčić te načelnik Marija Bistrice Josip Milički koji je kazao da je vježba još jednom pokazala spremnost vatrogasnih snaga.

Foto: Radio Marija Bistrica

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba