Na Korčuli održano ekipno prvenstvo Hrvatske u plivanju – C finale

OLIMPOVKE NA NAJVIŠOJ STEPENICI POSTOLJA: Jana Pavalić, Vanja Bartol, Emma Horvat, Hana Blažević i Nadja Gorupić izborile povratak u B skupinu za iduće prvenstvo

Objavljeno: 05.06.2022. zagorjeinternational

U subotu i nedjelju je na malom 25 metarskom Plivačkom bazenu Gojko Arneri na Korčuli, u organizaciji Korčulanskog plivačkog kluba, održano ekipno prvenstvo Hrvatske u plivanju – C finale u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Ženska plivačka posada Plivačkog kluba Olimp – Zabok, u sastavu –  Jana Pavalić, Vanja Bartol, Emma Horvat, Hana Blažević i Nadja Gorupić, na natjecanje je otišla pod ‘navigacijom’ trenera Ivice Androića. Olimpovke su pobijedile u C finalu ekipnog prvenstva Hrvatske u plivanju i izborile povratak u B skupinu za sljedeće prvenstvo.

– Naše cure nastupile su u konkurenciji klubova ĆPK i Međimurje iz Čakovca, VPK i Orion iz Vinkovaca, Jadera Zadar i domaćina KPK Korčula. Prvenstvo je bilo dvodnevno, plivalo se u tri dijela u 11 individualnih disciplina i dvije štafete. Široko plavetnilo južnog Jadrana, čisto more i priroda, zvukovi i mirisi Mediterana nisu omeli naše cure, naprotiv ohrabrene prošlotjednim uspjehom muške ekipe ostvarile su najbolji mogući rezultat. Iduće ekipno prvenstvo Hrvatske bit će po želji trenera Ivice Androića i roditelja, gdje ćemo nastupati zajedno i međusobno se bodriti dok nas grla i dlanovi služe – kazali su iz PK -a Olimp – Zabok, dodavši da su plivačice uspjeh postigle predanim timskim plivanjem i međusobnim bodrenjem.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba