'PROMETNA PETICA' ZA PET! Suradnja dvaju DND-a ova i PP Zlatar Bistrica

UZBUĐENI I PUNI DOJMOVA: Četrdesetak djece i odraslih sudjelovalo u prvoj biciklijadi “Po dragome kraju”

Objavljeno: 04.06.2022. zagorjeinternational

Preventivni program “Prometna petica”, čiji je cilj sigurnost sudionika, ponajprije djece u prometu,  ostvaren je ovog vikenda u suradnji s Policijskom postajom Zlatar Bistrica, DND-om Budinščina i DND-om Hrašćina.

Tako je u petak u poslijepodnevnim satima ispred matične škole u Budinščini u organizaciji PP Zlatar Bistrica provedena kratka prometna edukacija o prometnim pravilima i ponašanju u prometu, vožnja prometnim poligonom te registracija bicikla, čemu je prisustvovalo 50-ak djece predškolske i osnovnoškolske dobi.

U subotu u prijepodnevnim satima organizirana je biciklijada “Po dragome kraju”,  s dvije startne pozicije: ispred OŠ Budinščina te ispred PŠ Hrašćina, cestom Donji Kraljevec, preko željezničke stanice Hrašćina, gdje su se “spojili”, biciklisti iz Budinščine i Hrašćine te zajednički nastavili vožnju do centra Budinščine, gdje su ih dočekali slatkiši i voda, ali i pohvalnice za uspješnu završenu prvu biciklijadu. Uzbuđeni i puni dojmova, biciklisti iz Budinščine pozdravili su svoje prijatelje iz Hrašćine koji su nastavili vožnju do Područne škole.

– U vožnji biciklima sudjelovalo je 39 učenika i odraslih. Ozarena lica, uzbuđenja i ideje sudionika  kako organizirati drugu biciklijadu dobar su pokazatelj i motiv da treba nastaviti s takvim i sličnim aktivnostima. Zahvaljujemo PP Zlatar Bistrica na potpori, pomoći u organizaciji i realizaciji našeg projekta, Općini Budinščina na doniranoj vodi i slatkišima za sudionike Biciklijade, DND-u Budinščina i DND-u Hrašćina na potpori i sudjelovanju u aktivnostima te volonterima u pratnji – istaknuli su organizatori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba