Na zagorskim prometnicama tijekom vikenda osam prometnih nesreća, najteža se dogodila u Krapini

Pao s motora s 1,56 promila i teško se ozlijedio, u sudaru u Ratkovcu oba vozača bila pod utjecajem alkohola

Objavljeno: 23.05.2022. AB

Tijekom proteklog vikenda zagorska policija evidentirala je po jedno kazneno djelo krađe teške krađe, prijevare i oštećenja tuđe stvari.

Na prometnicama Krapinsko – zagorske županije zabilježeno je ukupno osam prometnih nesreća.

U nesreći do koje je došlo u Krapini na DC1, zbog nekretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake, vozač koji je upravljao motociklom s 1,56 promila alkohola u organizmu zadobio je teške tjelesne ozljede. Do nesreće je došlo kada je 56-godišnjak, upravljajući motociklom pod utjecajem alkohola od 1,56 promila, u zavoju prešao van kolnika na šljunčanu površinu, izgubio nadzor nad motociklom i udario u odbojnu ogradu te pao. Vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen je u Opću bolnicu Zabok, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede te je zadržan na daljnjem liječenju.

U prometnoj nesreći do koje je došlo u Dubrovčanu, vozačica koja je upravljala vozilom s 0,72 promila alkohola u organizmu uslijed neprilagođene brzine sletjela je s kolnika i pritom zadobila lakše tjelesne ozljede.


Preostalih šest prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom. Dvije su se dogodile u Bedekovčini jedna zbog nepropisne vožnje u natrag te jedna uslijed oduzimanja prednosti prolaska, u Konjščini zbog kretanja vozilom preblizu desnom rubu kolnika, u Pristavi Krapinskoj uslijed oduzimanja prednosti prolaska, u Pregradi zbog nedržanja potrebitog razmaka između vozila, zatim u Ratkovcu zbog nepropisne vožnje u natrag, a vozači koji su sudjelovali u toj prometnoj nesreći bili su pod utjecajem alkohola od 1,98 i 0,54 promila.
Od počinjenih prekršaja za izdvojiti je jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, jedan prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici, jedan iz Zakona o zaštiti od požara i jedan prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Zabilježena je i jedna dragovoljna predaja oružja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba