VARAŽDINSKA ŽUPANIJA: Predstavljeno drugo izdanje trojezičnog kataloga "Kuće za odmor s pričom"

Cilj je unapređenje kvalitete obiteljskog smještaja, a vizija je stvoriti prepoznatljivi brend koji će se vezati uz Varaždinsku županiju

Objavljeno: 07.05.2022. zagorjeinternational

U prostorima “Georgina Sunny Hill House”, jedne od 56 certificiranih “Kuća za odmor s pričom“, u četvrtak je održano predstavljanje drugog izdanja kataloga najboljeg privatnog smještaja u Varaždinskoj županiji.

Radi se o jedinstvenog katalogu, jedinom takvom u kontinentalnoj Hrvatskoj, koji na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku poziva goste na boravak, ali i istraživanje i upoznavanje ljepota varaždinskog kraja.

Nakon četiri godine trajanja projekta i isto toliko provedenih certifikacijskih krugova, u katalogu je predstavljeno 56 kuća za odmor s pričom. Zanimljivo je da su upravo razvojem ovog projekt mnoge nekadašnje vikendice, tradicijske kuće i gospodarske zgrade na varaždinskim brežuljcima, postale danas prepoznatljiv brend i sinonim za kvalitetu privatnog smještaja u Varaždinskoj županiji i Hrvatskoj.

Novost u ovom drugom izdanju kataloga su i objekti certificirani unutar novog projekta Turističke zajednice Varaždinske županije, “Agroturizam s pričom”, a po prvi puta su predstavljene vinarije varaždinskog kraja koje u svojoj ponudi imaju i kušaonice te mogu primiti goste. Uz to, katalog ujedno predstavlja i navodi najvažnije kulturne, gastronomske, prirodne i turističke zanimljivosti županije.

Podatak da je u ovaj projekt uključena gotovo polovica svih registriranih kuća za odmor u Varaždinskoj županiji pokazatelj je kvalitete, ali i održivog upravljanja razvojem privatnog smještaja u ruralnim dijelovima županije.

Katalog će biti distribuiran u predstavništva HTZ-a, dijelit će se i na turističkim sajmovima te drugim događanjima i tako promovirati Varaždinsku županiju kao “Županiju s pričom”.

Inače, krajem 2017. godine je u Varaždinskoj županiji bilo registrirano 16 kuća za odmor sa 77 kreveta, a u svibnju ove godine ukupno je registrirano 120 kuća za odmor sa 662 kreveta. 

Cilj projekta “Kuće za odmor s pričom” je razvoj, povezivanje, podizanje konkurentnosti i unapređenje kvalitete ponude obiteljskog smještaja, a vizija je stvoriti prepoznatljivi brend koji će se direktno vezati uz visokokvalitetan smještaj u Varaždinskoj županiji. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba