U sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija“

Policiji dobrovoljno predana puška i 44 komada streljiva

Objavljeno: 20.04.2022. zagorjeinternational

Kako je izvijestila Policijska uprava krapinsko – zagorska, jučer su dvije osobe u sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija“ policijskim službenicima dragovoljno predale oružje i streljivo. Jedna je osoba dragovoljno predala 44 komada streljiva kalibra 7,9 mm i jedno streljivo kalibra 7,62 mm, dok je druga osoba dragovoljno predala jednu pušku.

– Podsjećamo građane da je u tijeku provođenje akcije “Manje oružja – manje tragedija”, odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ako oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti – poručili su iz PU KZŽ i pozvali sve koji negdje čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. 

Također, građanima su poslali i važnu poruku kako se oružje i ubojita sredstva nikako ne smiju odlagati u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi jer se na taj način ugrožavaju životi drugih ljudi.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba