Iduće subote u zabočkom Multimedijalnom centru 27. smotra kazališnih amatera ZAKUU KZŽ

Posjetitelje će kroz sedam predstava zabavljati četiri dramske družine – evo koje

Objavljeno: 02.04.2022. zagorjeinternational

Iduće subote će se u Multimedijalnom centru u Zaboku održati 27. smotra kazališnih amatera Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih udruga Krapinsko – zagorske županije. 

Sudjelovanje na smotri prijavile su Amatersko dramsko kazalište Začretje, Dramska udruga ‘Kaj’ iz Zaboka, dramska sekcija KUD-a ‘Naša lipa’ iz Tuhlja te dramska grupa Srednje škole Zlatar, a bit će izvedeno sedam kazališnih predstava.

Vrijednost je ove smotre što njeguje autohtona narječja služeći tako kao riznica jezika Krapinsko – zagorske županije. 

– Proizvodeći nove tekstove i predstave i privlačeći nove sudionike u svoje redove i publiku u sjedala, udruge koje se godišnje prijavljuju za sudjelovanje na smotri drže jezik ovoga kraja živim i čuvaju ga od zaborava. Jezik nije samo hladno sredstvo sporazumijevanja, on je i duša i povijest i samosvijest naroda. Jezik je glavna odrednica identiteta – poručuju organizatori. 

Selektor ovogodišnje smotre Kazališnih amatera je Rade Radolović, kazališni, televizijski i filmski glumac, široj publici poznat po utjelovljenju zgodnog policajaca Šiška iz hit serije „Drugo ime ljubavi“. Uz to, Radolović je angažiran u različitim kazališnim kućama, a usto drži i radionice za pripreme javnog nastupa i savladavanje treme. 

Predstave počinju u 13 sati, a prva će nastupiti Dramska udruga ‘Kaj’ s predstavom ‘Sastanak u ponoć’. Zatim nastupa Srednja škola Zlatar s predstavom ‘Zločin i papa’ u 14.15 sati, a potom ADK Sveti Križ Začretje s predstavom ‘Pri fizijatru h toplica’ u 14.55 sati. U 15.35 sati ponovno nastupa Dramska udruga ‘Kaj’ s predstavom ‘Kugina kuća’, potom opet nastupa ADK Sveti Križ Začretje s predstavom ‘Koruona’ u 16.10 sati, zatim u 16.55 igra predstava ‘Otmica’ KUD-a ‘Naša lipa’ Tuhelj, a maraton završava Dramskom udrugom ‘Kaj’ i predstavom ‘Rastava braka’ u 18.40 sati. 

Također, u sklopu smotre će se održati i okrugli stol u 20.10 sati, a u 20.45 sati slijedi podjela priznanja.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba