Policija kao da uzalud svakodnevno apelira na vozače da ne voze pod utjecajem alkohola

Ulovili ih kako voze s 2,91, s 2,35 i s 2,11 promila te bez vozačkih, jedan prevozio drogu, a jedan kroz Tugonicu jurio 115 km/h

Objavljeno: 07.03.2022. AB

I proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska proveden je pojačani nadzor u prometu, tijekom kojeg je utvrđeno ukupno 166 prometnih prekršaja. Od toga je bilo 87 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje te 51 ostali prekršaj u prometu.

– Bez obzira na to što konstantno apeliramo na vozače da poštuju prometna pravila i propise te da pod utjecajem alkohola ne voze, najavljujemo pojačane nadzore u prometu, neodgovorni vozači i dalje upravljaju vozilima s velikim koncentracijama alkohola u organizmu, bez položenog vozačkog ispita, za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima, dok im je vozačka dozvola poništena ili ukinuta zbog činjenja prometnih prekršaja, a neki uz sve to upravljaju i neregistriranim vozilima – ističu iz policije.
Tako je Staroj Vesi Petrovskoj zatečen vozač koji je upravljao vozilom s 2,91 promila alkohola u organizmu, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena, na snazi mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom, kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, a i istekao je rok važenja prometne dozvole. Također je u Zlataru kontroliran vozač koji je vozilom upravljao za vrijeme zabrane upravljanja vozilom i s 2,11 promila alkohola u organizmu, zatim u Zlatar Bistrici je zatečen vozač koji je upravljao osobnim automobilom bez položenog vozačkog ispita, a u organizmu mu je očitano 2,35 promila alkohola. Nadalje, u Stubičkim Toplicama, u nadzoru prometa zatečen je vozač s 2,30 promila alkohola u organizmu, a u Bedekovčini vozač je ‘napuhao’ 2,11 promila, a također je osobnim automobilom upravljao za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta. U Mihanović Dolu u nadzoru prometa zatečen je vozač koji je vozilom upravljao za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta, odbio se testirati na droge, a kod njega je pronađeno 24,96 grama amfetamina i preko 19 grama marihuane, a kod suvozača je pronađeno još 2,21 gram amfetamina.

Najveća brzina kretanja vozila u Tugonici od 115 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h.

– Ponovo apeliramo na vozače da poštuju prometna pravila i propise te da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola ili droga, jer na taj način ugrožavaju svoj, ali živote i svih ostalih sudionika u prometu – mole iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba